Cele mai citite
 


Control în cazul decesului la uşa cabinetului medical
luni, 9 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Vaslui, 9 feb /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat, luni, un control la Spitalul Negreşti, acolo unde un pacient a decedat în timp ce aştepta să fie consultat la un cabinet particular, ce funcţionează în incinta instituţiei sanitare

Potrivit directorului DSP Vaslui, Luminiţa Costache, bărbatul decedat era cunoscut cu probleme cardiace şi primise o trimitere, de la medicul de familie, la Spitalul Orăşenesc Negreşti, în vederea internării. Bărbatul s-a prezentat, însă, la cabinetul particular de medicină internă, unde a primit tratament pentru viroză respiratorie.

“Când a revenit la control, bărbatul era neînsoţit şi venise cu o ocazie. A stat o vreme în faţa cabinetului, fără să fi dat semne că se simte foarte rău, aşteptând ca alţi pacinţi care erau la rând să fie consultaţi. A primit un telefon de la o fiică de-a sa din Italia şi a ieşit afară să vorbească. Când a revenit, a mai stat puţin şi apoi, după cum au povestit martorii oculari, a lăsat capul într-o parte şi nu a mai vorbit. Atunci a fost chemat medicul”, a declarat Luminiţa Costache.
Aceasta a mai spus că bolnavul a fost resuscitat, a beneficiat de masaj cardiac şi a primit o doză de xilină. De asemenea, un echipaj de la Ambulanţă a fost solicitat pentru a veni cu tubul de oxigen.
“La examenul EKG s-a constatat că bolnavul intrase în fibrilaţie ventriculară. I s-au aplicat şocuri electrice, dar din păcate, pacientul a decedat. Nu am constatat vreo vină a cadrelor medicale, motiv pentru care nu este cazul să sesizăm Colegiul Medicilor”, a mai precizat Costache.

Familia bărbatului decedat, chemată la faţa locului, a refuzat efectuarea necropsiei şi a spus că nu va depune plângere împotriva cadrelor medicale. AGERPRES/ (Loredana Ciobanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.