Cele mai citite
 


Prahova: Două femei însărcinate, în stare gravă din cauza virusului AH1N1
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două gravide sunt în stare gravă, după ce au contactat virusul AH1N1, fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Maternitatea ploieşteană.
Una dintre ele, din Vălenii de Munte, are 37 de ani şi a necesitat intubare pentru respiraţie artificială. Copilul născut prematur, prin cezariană, nu a supravieţuit. Tânăra este în prezent internată în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Cea de-a doua gravidă, aflată în primele luni de sarcină este şi ea menţinută în viaţă prin sistemul de intubare, la Maternitatea Ploieşti.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu susţine că ''riscurile sunt mari la gravidele în primele luni de sarcină, pentru că medicii trebuie să fie extrem de precauţi în ceea ce priveşte tratamentul specific gripei noi în aceste cazuri, unele terapii putând afecta fătul''.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti se mai află alţi doi pacienţi cu gripă nouă, care au necesitat intubare. Alte 30 de cazuri de gripă nouă sunt tratate la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti.
''La nivelul unităţii nostre am primit 64 de doze de vaccin împotriva gripei pandemice şi le-am consumat pe toate, interesul angajaţilor fiind crescut pentru această imunizare. În afară de acestea, am mai primit încă o sută de doze pentru personalul mass-media'', a declarat dr. Florentin Georgescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti.
Dacă în cadrul primei campanii de vaccinare împotriva gripei noi interesul a fost scăzut, fiind imunizaţi doar 2.870 de elevi dintr-un total de peste 18.800, iar în rândul cadrelor medicale au acceptat să fie vaccinate doar 782 de persoane din cele 4.000, în ultimele zile interesul populaţiei pentru imunizarea împotriva virusului AH1N1 a crescut considerabil. Până în prezent numărul persoanelor imunizate a trecut de 10.000.
În Prahova au fost confirmate 196 de cazuri de gripă nouă, şase dintre ele fiind înregistrate marţi. La sfârşitul anului trecut s-au înregistrat şi primele două decese în judeţ: o tânără de 28 de ani, din comuna Brazi şi un ploieştean în vârstă de 38 de ani.
Cristian Vintilescu, directorul DSP Prahova susţine că populaţia trebuie să înţeleagă pericolul real pe care îl reprezintă acest virus şi să solicite imunizarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Gravida suspectă de gripă nouă a decedat Gravida suspectă de gripă nouă, internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a decedat, vineri, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Prahova: Peste 600 de persoane se imunizează zilnic la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti Ploieşti, 11 ian /Agerpres/ - Aglomeraţie fără precedent la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, unde sute de prahoveni stau la coadă să se vaccineze împotriva virusului gripei noi.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Timiş: Fătul gravidei infectate cu gripă nouă a murit Fătul gravidei din Arad infectate cu virusul gripei noi şi care era internată de aproape două săptămâni la Timişoara, a decedat, marţi, după ce medicii i-au făcut pacientei operaţie cezariană.
Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...