Cele mai citite
 


Sindicatele din sănătate, nemulţumite de salarizarea unitară
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poziţionarea salariilor pe grila unitară de salarizare trebuie recalculată deoarece salariu minim este adus la 705 lei, a declarat Adrian Bârea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sindicale Sanitas.
Sindicaliştii din sănătate s-au întâlnit miercuri cu reprezentaţii Ministerului Muncii, Familei şi Protecţiei Sociale pentru a stabili modalitatea de calcul a salariilor de bază în sistem prin încorporarea în salariu de bază actual al sporurilor fixe.
Conform Legii unitare de salarizare, toţi angajaţii din sectorul de stat nu vor mai primi sporuri sau alte drepturi băneşti în cuantum mai mare de 30 la sută din salariu de încadrare. Simulările făcute la Ministerul Muncii urmează să fie realizate efectiv pe fiecare angajat din sistemul sanitar de către Ministerul Sănătăţii împreună cu sindicatele. Joi vor veni la discuţii la Ministerul Muncii sindicatele din justiţie şi cele din apărare, iar vineri sunt programate sindicatele din învăţământ.
Discuţiile de la Ministerul Muncii se axează pe stabilirea sporurilor fixe care vor intra în salariu de bază. Modificarea grilelor de salarizare, cât şi poziţionarea personalului pe funcţii se va face în funcţie de legile de organizare şi funcţionare a fiecărei instituţii publice în parte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Ministerul Sănătăţii şi sindicaliştii de la Sanitas au identificat soluţii pentru majorarea sporurilor salariale şi a veniturilor Bucureşti, 7 apr /Agerpres / - Ministerul Sănătăţii va colabora cu Federaţia Sanitas, astfel încât să fie reglementat "pozitiv" modul de acordare a sporurilor salariale, iar din a doua jumătate a anului să se poată realiza şi o majorare a veniturilor, a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas au protestat timp de două ore Sindicaliştii Sanitas au întrerupt, miercuri, timp de două ore, activităţile din spitalele din judeţul Iaşi şi au declanşat o grevă de avertisment pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de inechităţile salariale din sistem.
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.