Cele mai citite
 


Beţivii de Anul Nou costă sistemul medical britanic 23 de milioane de lire sterline pe an
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul excesiv de băuturi alcoolice în timpul sărbătoririi Anului Nou costă serviciile de sănătate din Marea Britanie aproximativ 23 de milioane de lire sterline anual, conform unui nou raport care recomandă ca pacienţii în stare de ebrietate să fie taxaţi cu 532 de lire sterline pentru internările ce depăşesc 24 de ore.
'Abuzul de alcool în Marea Britanie a ajuns la nivelul în care reprezintă o epidemie', se precizează în document, elaborat de organizaţia Policy Exchange.

Potrivit raportului, costurile directe pentru NHS / National Health Service/, care oferă îngrijire medicală gratuită pentru britanicii plătitori de taxe, se ridică la aproximativ trei miliarde de lire sterline pe an, cu un număr dublu în ultimul deceniu de internări cauzate de intoxicaţia cu alcool.

Ministerul Sănătăţii britanic - relatează Reuters - a confirmat faptul că serviciile de sănătate cheltuiesc anual aproximativ 2,7 miliarde de lire sterline pentru cazurile legate de abuzul de alcool.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OCDE: Consumul de alcool creşte în Marea Britanie, în timp ce în restul Europei scade Consumul de alcool a crescut în Marea Britanie în ultimele decenii, în timp ce pe continent a înregistrat o scădere. Adulţii britanici beau alcool cu 9% mai mult decât în 1980, clasând Marea Britanie pe locul al 11-lea la consumul de băuturi alcoolice din Europa, scrie în ediţia sa de joi Daily Mail...
MB: Un raport parlamentar condamnă obsesia 'corpului ideal' Jumătate din întreaga populaţie a Marii Britanii are probleme legate de imaginea negativă asupra propriului corp. Fetiţe de numai cinci îşi fac griji în mod curent cu privire la greutatea şi aspectul lor, în timp ce peste jumătate din întreaga populaţie a ţării se confruntă cu probleme mintale şi fizice...
Marea Britanie: Stresul a devenit principalul motiv pentru concediile medicale pe termen lung Stresul a devenit cel mai frecvent motiv pentru acordarea de concedii medicale pe termen lung, adică cel puţin patru săptămâni, relevă un raport citat miercuri de cotidianul britanic Daily Mail.
Marea Britanie: Un raport oficial recomandă interzicerea fumatului în parcurile londoneze Un raport oficial comandat de primarul Londrei, Boris Johnson, recomandă interzicerea fumatului în parcurile din capitala britanică şi în locuri publice celebre precum Trafalgar Square, relatează AFP.
Alcoolul omoara o persoana la fiecare 10 secunde In raportul dat recent publicitatii de Organizatia Mondiala a Sanatatii se arata ca abuzul de alcool a omorat peste 3,3 milioane de persoane in intreaga lume in 2012. Alcoolul face mai multe victime decat HIV, tuberculoza si violenta cumulat. Alcoolul e cauza principala a 5,9% din decesele totale de...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.