Cele mai citite
 


Telefoanele mobile, o protecţie împotriva maladiei lui Alzheimer
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer, Neurologie
 

Timpul petrecut cu urechea lipită de un telefon mobil ar putea proteja împotriva maladiei lui Alzheimer, făcând-o chiar să regreseze, relevă un studiu care îşi bazează concluzia pe experienţe făcute pe şoareci şi publicat miercuri în SUA, potrivit AFP.

Cercetătorii au expus circa o sută de şoareci unui flux de unde electromagnetice emise de telefoane portabile timp de o oră sau două în fiecare zi timp de şapte-opt luni.

O mare parte din aceste rozătoare a fost modificată genetic pentru a dezvolta echivalentul maladiei lui Alzheimer şi probleme cu memoria îmbătrânind, în timp ce ceilalţi erau normali şi nu prezentau nicio predispoziţie genetică maladiei.

'Am fost surprinşi să constatăm că o expunere la telefonul portabil începând de la vârsta adultă protejează memoria şoarecilor care ar fi dezvoltat altfel simptome ale bolii lui Alzheimer', explică Gary Arendash, profesor de neurologie la Universitatea din Florida, principalul autor al acestei lucrări apărute în revista Journal of Alzheimer's Disease.

'Cel mai uluitor a fost că undele magnetice emise de telefoanele portabile au restabilit o funcţionare normală a memoriei şoarecilor bătrâni care sufereau de maladia lui Alzheimer', subliniază el.

Acest studiu a arătat că undele electromagnetice emise de telefoanele portabile au făcut să dispară depozitele de peptide beta-amyloid, o proteină, din creierul şoarecilor.

Aceste acumulări de amyloide în creier sunt considerate de cercetători ca un factor care declanşează neuro-degenerescenţa şi demenţa în cazul maladiei lui Alzheimer, împiedicând transmisiile normale ale influxurilor nervoase între neuroni, celulele cerebrale.

'Pentru că noi am reţinut parametri electromagnetici identici portabilelor pe care le utilizăm şi am testat memoria şoarecilor potrivit unor criterii care pot fi comparate cu ale noastre, credem că rezultatele aceste cercetări sunt foarte pertinente pentru oameni ', explică Gay Arendash.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alzheimer: un nou tratament potenţial studiat pe animale Blocarea anumitor celule ale sistemului imunitar care distrug arginina din creier, un nutrient esenţial al acestuia, a oprit formarea de plăci de proteine caracteristică bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american efectuat pe şoareci de laborator, ale cărui rezultate au fost publicate marţi în revista...
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
Telefoanele mobile afectează metabolismul glucozei Utilizarea timp de 50 de minute a unui telefon mobil măreşte metabolismul glucozei în organism, în regiunea creierului situată în apropierea antenei, conform rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat marţi în SUA.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Cercetători canadieni au descoperit o variantă genetică ce ar întârzia apariţia bolii Alzheimer O anumită genă ar putea întârzia cu cel puţin patru ani declanşarea bolii Alzheimer, afirmă o echipă de cercetători canadieni într-un studiu preluat de AFP.