Cele mai citite
 


Vâlcea: Copil de o lună abandonat în spital
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 7 ian /Agerpres/ - Un copil de o lună şi-a petrecut sărbătorile de iarnă la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea, el fiind abandonat de mama sa la două zile după internare.
'Cazul este cutremurător în sine. O fetiţă de numai o lună, grav bolnavă a fost abandonată în spital de mama sa, Lixandra Ana Maria, de 18 ani, a doua zi după internare. Lixandra a dispărut fără urmă. Noi am apelat la toate maternităţile din judeţ, la poliţia şi primăria comunei Ghioroiu, unde mama are domiciliul. După toate aparenţele copilul nu este înregistrat la nicio secţie civilă', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Roxana Radu, adjunctul şefului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea.
Potrivit acesteia, primăria Ghioroiu 'nu avea idee despre faptul că Lixandra Ana Maria ar fi avut vreun copil'.
'Mai mult de atât, Lixandra a fost şi ea sub protecţie specială a DGASPC, fiind în plasament până în vara lui 2009 la bunica ei. Şi ea este un copil abandonat. Spitalul Judeţean ne-a trimis în aceste zile o adresă prin care ne solicită să luăm măsuri în cauză. Noi vom lua fetiţa în regim de urgenţă şi apoi vom identifica un asistent maternal profesionist pentru a avea grijă de micuţă', a mai spus dr. Radu.
Potrivit cifrelor DGASPC Vâlcea, anul 2009 a cunoscut un fenomen masiv de abandon al copiilor. Nu mai puţin de 43 de cazuri au fost înregistrate, din care marea majoritate fiind copii între zero şi doi ani, un număr dublu aproape faţă de anul 2007 când s-au înregistrat numai 27 de copii abandonaţi. AGERPRES
Notare
Comentarii
de ioana
Cred ca am gasit mama ( lixandra ana maria) fetitei. lucreaza cu contract de colaborare la agentia Ambrozie a firmei de asigurari Astra din Bucuresti.

de ioana
pt mai multe informatii va rog sa ma contactati pe aceasta adresa de mail.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Acţiune a Asociaţiei de Protecţie a Pacienţilor în sprijinul asigurării cu medicamente a persoanelor internate în spitale Preşedintele Asociaţiei de Protecţie a Pacienţilor, Vasile Barbu, a demarat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea o acţiune prin care doreşte responsabilizarea managerilor cu privirea la asigurarea cu medicamente a pacienţilor potrivit prevederilor Legii 95/2006.
Preşedintele CJ Vâlcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un compartiment de reumatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va avea un compartiment de reumatologie, solicitarea în acest sens a Consiliului Judeţean primind aprobarea din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Peste 20 de nou născuţi au fost abandonaţi în maternităţile din judeţ de la începutul anului Un număr de 23 de nou născuţi au fost abandonaţi de mame în spitale din judeţul Vâlcea de la începutul anului şi până în prezent, a declarat miercuri directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Antonie Ceauşu, în cadrul unei şedinţe la Instituţia Prefectului...
Vâlcea: SJU i-a suspendat contractul de muncă chirurgului Constantin Ploscaru Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a decis suspendarea contractului de muncă al medicului chirurg Constantin Ploscaru, se arată într-un comunicat remis vineri către AGERPRES.
Vâlcea: Medicul chirurg Contantin Ploscaru, reţinut pentru 24 de ore Medicul chirurg primar Constantin Ploscaru, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, a fost reţinut duminică dimineaţa pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Vâlcea pentru mandat de arest preventiv de 30 de zile, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea...
Vâlcea: Adolescent intoxicat cu plante etnobotanice Consumul de plante etnobotanice a mai făcut o victimă în Râmnicu Vâlcea, un adolescent de 17 de ani, potrivit declaraţiei Simonei Dumitrică, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.