Cele mai citite
 


Primul aparat RMN din judeţ
luni, 9 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 9 feb /Agerpres/ - Primul aparat care permite efectuarea de examene medicale cu rezonanţă magnetică (RMN) din Botoşani a fost pus în funcţiune, luni, la Spitalul Judeţean “Mavromati”. Investiţia, care a costat aproximativ un milion de euro, a fost realizată în baza unui parteneriat public-privat încheiat între Spitalul Judeţean şi firma Explo-Med.

“Un aparat RMN nu trebuie să lipsească din spitalele de urgenţă, cum este şi cel de la Botoşani. Sunt foarte multe afecţiuni în care o altă metodă imagistică nu ar aduce atâtea informaţii şi nu ar ajuta clinicienii în punerea unui diagnostic”, a declarat medicul Liviu Ghebac, specialist în radiologie-imagistică medicală.

Bolnavii vor avea acces contra-cost la serviciile aparatului RMN, însă, într-o primă etapă, vor beneficia de o reducere cu 20% a tarifelor. Până acum, persoanele care necesitau un test de imagistică prin rezonanţă magnetică erau nevoiţi să apeleze la clinici din Suceava sau Iaşi.

Imagistica prin rezonanţa magnetică este un tip de examinare ce utilizează un câmp magnetic şi impulsuri de radiofrecvenţă, pentru a vizualiza diferite organe şi segmente ale corpului uman. În multe cazuri, RMN oferă informaţii ce nu sunt oferite de tomografia computerizată, radiografie convenţională sau ecografie. Imagistica prin rezonanţă magnetică este o examinare modernă, neiradiantă, care utilizează un câmp magnetic fără a afecta organismul uman. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă a dat în folosinţă un aparat RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a pus, miercuri, în funcţiune noul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), investiţie suportată parţial de Consiliul Judeţean Maramureş.
Cluj: Institutul Oncologic va avea un aparat RMN performant pentru depistarea cancerului la copii Institutul Oncologic 'Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN) urmează să fie dotat cu un aparat RMN performant pentru depistarea în stadiu incipient a cancerului la copii.
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...