Cele mai citite
 


Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.
Potrivit preşedintelui Societăţii de Medicină de Familie Dolj (SMF), Mirela Profir, decizia medicilor de familie de a se muta în bloc la o altă casă de asigurări de sănătate a fost luată atât de Biroul Executiv al SMF Dolj, cât şi de către Consiliul Director al Patronatului Medicilor de Familie Dolj, pentru că încă de la înfiinţarea CAS Dolj, în urmă cu mai bine de 10 ani, 'medicii de familie au avut parte de abuzuri, ilegalităţi, presiuni, rea-voinţă din partea celor ce ar fi trebuit să le fie parteneri, spre binele pacienţilor'.
Medicii de familie din Dolj susţin că mulţi dintre funcţionarii CAS Dolj interpretează legea cu rea-credinţă aducând prejudicii medicilor de familie şi pacienţilor şi deşi s-a dovedit în instanţă acest lucru, împotriva lor nu s-a luat nicio măsură. 'Cu surprindere, am constatat că niciodată acei funcţionari ai CAS Dolj care au încălcat vădit legislaţia nu au păţit nimic, ci din contră - dovadă însăşi promovarea recentă în funcţia de preşedinte interimar a unuia dintre aceşti funcţionari. Este deci firesc ca aceştia să continue în acelaşi spirit, dar noi ne-am săturat să ne apărăm drepturile, care numai în Dolj, voit ne sunt încălcate, asta în loc să beneficiem de toate condiţiile să ne putem ocupa de med icină şi pacienţi într-un climat de linişte şi normalitate', a declarat Mirela Profir.
Potrivit sursei citate, CAS Dolj a făcut zeci de abuzuri împotriva medicilor de familie.
'În 1999-2000, sfidând legea, CAS Dolj a luat uluitoarea hotărâre de a reduce veniturile cabinetelor medicilor de familie cu peste 50%, faţă de restul ţării unde colegii noştri nu s-au confruntrat cu acest abuz. Dovadă stau sutele de procese deschise şi câştigate de medicii de familie din Dolj', a mai declarat preşedintele SMF Dolj.
Dr.Profir a mai spus că în perioada 2003-2005, CAS Dolj a fost singura Casă care a luat hotărârea de plăti medicii doar pentru asiguraţii din Dolj pe care-i aveau ei în evidenţă, deşi legal trebuia să plătească şi pentru asiguraţii, pensionarii, studenţii din alte judeţe.
Medicii de familie acuză CAS Dolj că în ultimele luni a început să introducă noi cabinete în câteva localităţi după criterii pe care nimeni nu le ştie, localităţi în care numărul locuitorilor nu permitea acest lucru, aducând în prag de faliment medicii de familie şi implicit afectând grav acordarea de servicii medicale populaţiei din acele localităţi.
'Un alt abuz a fost iniţiativa CAS Dolj de a încerca să ne impună un act adiţional la contract, totalmente abuziv, în concepţie, şi în egală măsură rău-voitor, în condiţiile în care, din nou, se întâmpla doar la Dolj. Această iniţiativă şi felul nelegal, dar practicat şi cu alte ocazii tot numai în Dolj, prin care s-a încercat a ne fi impusă, prin condiţionarea primirii raportărilor şi implicit posibilitatea de a nu mai fi plătiţi dacă nu semnăm a creat presiuni psihologice asupra noastră', a mai afirmat preşedintele SMF Dolj.
De asemenea, Mirela Profir susţine că medicii de familie din Dolj sunt conştienţi că mutarea lor în bloc la o altă casă de asigurări de sănătate va produce iniţial perturbaţii semnificative ale funcţionării sistemului sanitar la nivelul judeţului, dar în condiţiile în care abuzurile CAS Dolj continuă, aceasta este singura soluţie.
Până la momentul difuzării ştirii, reprezentanţii CAS Dolj nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: CAS poartă discuţii cu medicii de familie Craiova, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj i-a invitat, vineri, la discuţii atât pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină Generală din România - filiala Dolj, cât şi pe cei ai Patronatului Medicilor de Familie, după ce medicii de familie din Dolj au anunţat, joi, că...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: Medicii de familie nu semnează actele adiţionale impuse de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Dolj nu vor semna actele adiţionale la contractele încheiate pentru anul 2010, pregătite de Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că acestea sunt întocmite în baza noilor acte normative pe care medicii doresc să le renegocieze.
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Dolj: Medicii de familie susţin că nu vor distribui şi nu vor inscripţiona cardurile de asigurat Medicii de familie din judeţul Dolj declară că nu vor distribui şi nu vor inscripţiona cardurile de asigurat, pentru că acest proiect nu le aparţine şi nu reprezintă o activitate medicală, ci priveşte relaţia directă dintre Casa de Asigurări de Sănătate şi asigurat.
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...