Cele mai citite
 


Boitan (PNL): Vom ajunge sa ne plătim toate medicamentele şi analizele
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 7 ian /Agerpres/ - Pacienţii vor ajunge în acest an să îşi plătească medicamentele care acum sunt fie gratuite, fie compensate, urmând să suporte şi cheltuielile pentru analizele care în prezent sunt gratuite, din cauză că bugetul sănătăţii va ajunge doar până la jumătatea anului, a declarat joi, pentru AGERPRES, senatorul PNL, Minerva Boitan, membră în Comisia pentru sănătate publică.
'Nu cred că vor dispărea medicamente de pe piaţă, cred că va creşte numărul celor care îşi vor cumpăra medicamentele (...). În situaţia în care bugetul nu ajunge, omul va fi trimis cu reţetă din spital să îşi cumpere medicamente', a opinat senatoarea Minerva Boitan.
Aceasta spune că bugetul pentru analizele medicale asigură doar jumătate din nevoi.
'Se va ajunge să se plătească şi analizele medicale. Într-unul din amendamente am cerut şi suplimentarea sumelor şi pentru investigaţii paraclinice, pentru că la nivelul la care a rămas, suma prevăzută acoperă 50 la sută din nevoi', a completat senatoarea Minerva Boitan.
Fostă directoare a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, senatoarea Minerva Boitan spune că bugetul ministerului Sănătăţii ar ajunge, dacă distribuţia cheltuielilor ar fi alta. Senatoarea PNL a formulat 48 de amendamente la Legea bugetului, din care 13, referitoare la sănătate. Unul din amendamentele sănătăţii cere construcţia de urgenţă a unui spital nou judeţean în municipiul Sibiu.
'Sunt supărată nu pentru că sunt bani puţini, ci pentru că există o distribuţie nejustificată a acestui buget. Am făcut prin cele 13 amendamente ca în cadrul aceleiaşi sume de buget să se asigure mai multe medicamente, mai multe dispozitive, mai mult pentru urgenţă', a comentat senatoarea PNL, Minerva Boitan.
Aceasta propune suplimentarea bugetului sănătăţii cu bani din alte ministere, cum ar fi ministerul Muncii, din care să se plătească asigurările de sănătate pentru cei 11 milioane de români care sunt scutiţi de la aceste asigurări, dar beneficiază gratuit de asistenţa medicală.
'Aproape 11 milioane de oameni nu plătesc asigurările de sănătate. Soluţia ar fi ca să se găsească formule prin care să plătească cineva pentru aceste persoane scutite de lege. Dacă ei sunt scutiţi prin lege, ar trebui să plătească, spre exemplu pentru handicapaţi, Ministerul Muncii', a spus Minerva Boitan.
Senatoarea PNL spune că cei patru milioane de angajaţi români care plătesc asigurările de sănătate nu mai pot susţine cheltuielile din acest domeniu.
În prezent, în România beneficiază de asistenţă medicală gratuită şi nu plătesc asigurări de sănătate, printre alţii, elevii, studenţii, persoanele cu handicap, revoluţionarii, pensionarii cu pensii până în 1.000 de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.