Cele mai citite
 


Vlădescu: Sănătatea are nevoie de fonduri suplimentare de două miliarde euro în 2010
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Sistemul de sănătate are nevoie de fonduri suplimentare de circa două miliarde euro în 2010, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
El a subliniat că 10-15% din fondurile alocate Sănătăţii se irosesc şi s-ar putea economisi anumite sume printr-o mai bună administrare, însă tot există o nevoie care trebuie acoperită.
Vlădescu a precizat că a discutat pe această temă cu ministrul Sănătăţii şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
'Există o mare nevoie de modernizare a sistemului de sănătate. Restructurarea ar trebui să înceapă cu o scădere a numărului de spitale, cu trecerea unora la autorităţile locale, după care să continue cu translatarea unor venituri şi cu modernizarea sistemului', a mai spus Vlădescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Dr. Raed Arafat: Este nevoie de fonduri suplimentare în sănătate Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat luni că este nevoie de fonduri suplimentare pentru acest domeniu, iar banii pot fi atraşi fie prin asigurări complementare pentru sănătate, fie prin creşterea contribuţiei, prin plata de către stat a contribuţiei celor scutiţi în prezent.
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
IPP: Ministrul Sănătăţii calcă în picioare principiul respectării dreptului pacientului în problema finanţării spitalelor private Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, "calcă în picioare" principiul respectării drepturilor pacienţilor, fiind preocupat în schimb de alimentarea sistemului public de sănătate neperformant, susţin reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice (IPP), într-un comunicat remis luni AGERPRES.