Cele mai citite
 


Primul ajutor acordat de paramedici pe motociclete
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Probleme din trafic, cel puţin în Bucureşti, crează dificultăţi ambulanţelor. Dr. Raed Arafat , subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES că se are în vedere introducerea de motociclete, experimental prin Fundaţia SMURD, pentru acordarea primului ajutor.
Acestea sunt dotate cu defibrilator semiautomat, o geantă de urgenţă şi o butelie cu oxigen.
'Paramedicul se deplasează cu motocicleta la caz şi acordă primul ajutor până soseşte ambulanţa. Acest sistem funcţionează în Marea Britanie, Olanda. Mai mult, toate maşinile de pompieri care au fost achiziţionate recent au pe ele echipament de prim ajutor, inclusiv proiectul din fondurile structurale care dotează inspectoratele şi SMURD-ul cu echipament de prim ajutor şi care poate ajunge la un stop cardiac să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Legislaţia românească prevede că sosirea la caz în zonele urbane la 90 la sută din cazuri să fie de cel mult opt minute de la înregistrarea apelului a echipajului de prim ajutor şi 12 minute pentru echipajelor medicale de urgenţă care includ ambulanţa şi maşinile de terapie intensivă de la SMURD, iar în zonele rurale în cel puţin 75% din cazuri sosirea în 12 minute a echipajelor de prim ajutor şi în 20 de minute a echipajelor de reanimare, inclusiv elicoptere.Considerăm că procentele date sunt realizabile până în 2015, după care se pot pune noi target-uri', a explicat dr. Arafat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
O ambulanţă pentru terapie intensivă, primită anul trecut de autorităţile prahovene, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare O ambulanţă de tip C1, folosită pentru terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul unei vizite de lucru a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Raed Arafat: SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, creşterea numărului acestora trebuie continuată Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, urmărindu-se în continuare creşterea numărului acestora.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...