Cele mai citite
 


Tulcea: Creştere a numărului elevelor vaccinate anti-HPV
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul elevelor din judeţul Tulcea vaccinate împotriva cancerului de col uterin este de şase ori mai mare decât cel din campania anterioară.
Conform Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), de la începutul acestei campanii au fost vaccinate circa 300 de eleve împotriva cancerului de col uterin, în timp ce numărul lor în urmă cu un an era de doar 50.
'Creşterea aceasta se datorează din punctul meu de vedere în mod principal campaniilor derulate în presa naţională pe tema importanţei vaccinului anti-HPV', a declarat directoarea ASP, Laura Militaru.
Ca element de noutate, potrivit sursei, şi persoanele cu vârste mai mari de 16 ani au început să se adreseze medicilor de familie pentru a fi incluse în campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin.
'Este adevărat că în ultima perioadă am organizat foarte multe întâlniri cu medicii de familie, iar multe dintre ele au avut loc în comunităţi mici, iar acesta ar putea fi un alt motiv pentru creşterea numărului persoanelor care au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin', a precizat directoarea Militaru.
La mijlocul lunii trecute, ASP a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 16 - 24 de ani.
Niciuna dintre elevele vaccinate până acum nu a prezentat reacţii adverse postimunizare, următoarele două doze de vaccin urmând să le fie administrate luna aceasta şi în mai.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 14 - 24 de ani.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin încurajează părinții să solicite vaccinarea anti-HPV la medicul de familie Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România, formată la inițiativa Fundației Renașterea, face un apel, în cadrul Săptămânii Europene de Prevenție a Cancerului de Col Uterin, pentru o mai mare implicare a autorităților din sănătate și a medicilor în realizarea celor două mari...
Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin marcată între 21 şi 27 ianuarie Coaliţia de prevenire a cancerului de col uterin, formată la iniţiativa Fundaţiei Renaşterea, marchează Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, în intervalul 21 - 27 ianuarie, prilej cu care vor avea loc mai multe evenimente sub genericul "Prevenirea cancerului de col uterin începe...