Cele mai citite
 


Olt: Un tânăr a murit de gripă nouă
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr în vârstă de 21 de ani din municipiul Caracal a decedat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina din cauza virusului pandemic, după ce în ultimele zile alte două persoane au decedat din aceleaşi cauze.
Potrivit reprezentantului Direcţiei de Sănătate Publică Olt, asistent Gabriela Gogiu, tânărul a fost internat pe data de 29 decembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, cu simptome de infecţie urinară, după ce timp de patru zile fusese internat la Spitalul Municipal din Caracal, iar patru zile a stat acasă de la debutul bolii.
Ceilalţi doi pacienţi au fost internaţi pe data 31 decembrie, prezentând toate simptomele de gripă nouă, femeia de 69 de ani decedând pe 3 ianuarie, iar bărbatul de 54 de ani - pe 4 ianuarie.
Pacienţilor le fuseseră recoltate probe, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino şi fuseseră puşi sub tratament cu Tamiflu. Între timp, starea lor de sănătate s-a înrăutăţit şi au fost transferaţi în Secţia Anestezie, Terapie Intensivă. Ulterior, s-a primit şi confirmarea că ei erau purtători ai virusului pandemic.
Gabriela Gogiu a explicat că un caz mai aparte este cel al tânărului de 21 de ani care a murit din cauza gripei noi, deoarece nu era cunoscut cu alte afecţiuni cronice. Ceilalţi doi pacienţi erau foarte bolnavi, femeia avea diabet zaharat tip 2 şi hipertensiune arterială esenţială, iar bărbatul suferea de hepatită etanolică, TBC pulmonar şi de cardiomiopatie dilatativă.
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Olt, au fost înregistrate 106 cazuri suspecte, dintre care 52 au fost confirmate, iar aproximativ 10.000 de persoane au fost imunizate împotriva gripe noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Încă un deces de gripă nouă, la un bărbat care suferea de diabet Încă un deces din cauza gripei noi a fost înregistrat în judeţul Alba, la un bărbat cu afecţiuni asociate, după ce în luna decembrie două persoane au murit după ce au contractat boala.
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
Hunedoara: Un bărbat a murit din cauza gripei noi Un bărbat de 51 de ani a murit în Spitalul Municipal din Hunedoara după ce s-a îmbolnăvit de gripă cu virus A/H1N1, decesul fiind consemnat în contextul în care bolnavul suferea de mai multe afecţiuni cronice, a declarat, miercuri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Precizări privind Tamiflu În urma înmulţirii cazurilor de gripă nouă pe teritoriul României şi apariţiei în presă a unor informaţii eronate, Roche România face următoarele precizări cu privire la medicamentul antiviral Tamiflu: medicamentul