Cele mai citite
 


Medicamentele generice: Bruxelles-ul deschide o anchetă în legătură cu grupul danez Lundbeck
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a anunţat joi demararea unei anchete în legătură cu laboratorul farmaceutic danez Lundbeck, suspectat că împiedică accesul pe piaţa europeană a medicamentelor generice, relatează AFP.
''Comisia are intenţia de a ancheta îndeosebi comportamentul unilateral şi acordurile încheiate de Lundbeck, care ar putea împiedica accesul citalopramului pe piaţa europeană a medicamentelor generice în zona economică europeană'', a precizat executivul UE într-un comunicat.

Citalopramul este un antidepresiv pus la punct iniţial de grupul Lundbeck, specializat în tratarea maladiilor sistemului nervos.

Serviciile europene privind concurenţa au precizat că ancheta întreprinsă în cazul Lundbeck este distinctă de cea privind sectorul farmaceutic anunţată de Bruxelles în iulie 2009.

Comisia Europeană a anunţat vara trecută că va întreprinde o anchetă în legătură cu laboratoarele farmaceutice pe care le suspectează că împiedică accesul pe piaţa europeană a medicamentelor generice, îndeosebi prin practici de înţelegere cu fabricanţii acestor medicamente mai puţin scumpe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană bănuieşte unele companii farmaceutice de practici anticoncurenţiale Comisia Europeană a confirmat că, la 30 noiembrie, oficiali ai săi au efectuat inspecţii inopinate la o serie de companii active în sectorul farmaceutic, în mai multe state membre, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în domeniu, relevă vineri un comunicat publicat pe site-ul oficial...
Concurenţă: percheziţii în sectorul farmaceutic din UE Comisia Europeană, gardian al concurenţei în UE, a anunţat vineri o nouă serie de percheziţii în sectorul farmaceutic, potrivit AFP.
(Corespondenţă) Compania farmaceutică Servier, amendată de CE pentru impunerea unui medicament pentru scăderea tensiunii arteriale Bruxelles, 9 iul - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a anunţat joi că a decis impunerea de amenzi în valoare totală de 427,7 milioane de euro companiei farmaceutice franceze Servier pentru că a avut o strategie prin care a împiedicat pătrunderea pe piaţă a produselor...
Anchetă internă la Novartis după acuzaţiile de corupţie în presa chineză Uriaşa companie farmaceutică elveţiană Novartis a deschis o anchetă internă ca urmare a acuzaţiilor de corupţie lansate în presa chineză, care se refereau la Alcon, filiala sa specializată în oftalmologie, informează AFP, citând un comunicat al companiei.
Ancheta DNA în domeniul farmaceutic: 11 firme importante sunt implicate în dosar (surse) Ancheta DNA privind corupţia din domeniul farmaceutic ar viza 11 firme importante, printre care mari producători de medicamente, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Evoluţii în scandalul cărnii de cal Scandalul legat de produse pregătite din carne de cal, deşi pe etichetă era menţionată carne de vită a cuprins numeroase ţări europene şi are ca punct de plecare Irlanda, notează vineri AFP într-o ştire vizând evoluţia în acest dosar.