Cele mai citite
 


Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 continuă
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 organizată de Ministerul Sănătăţii continuă. Vaccinarea este gratuită şi a fost extinsă la toate categoriile de persoane, atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate.
Până în data de 3 ianuarie au fost vaccinate 210.000 de persoane, iar după această dată solicitările au crescut de cel puţin zece ori, apreciază medicii specialişti.
'Ne bucură faptul că românii încep să înţeleagă importanţa vaccinării şi că aceasta reprezintă singura modalitate de protecţie în perioadă de pandemie. Îmi pare rău însă că a trebuit să se prăpădească 73 de persoane ca să înţelegem acest lucru', a declarat joi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, într-o vidoeconferinţă cu prefecţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică.
În cadrul videoconferinţei, direcţiile de sănătate publică judeţene au informat că stocurile de vaccin gripal pandemic CANTGRIP au fost epuizate şi s-a cerut suplimentarea acestora cu peste 120.000 de doze.
Prof dr. Adrian Streinu -Cercel a atras atenţia tuturor responsabililor locali că acţiunea de vaccinare este foarte importantă şi trebuie accelerată în această perioadă de pandemie, când rata de transmitere a virusului a crescut la 8-10 % de la 3-4 %.
Oficialul MS a subliniat că trebuie continuată susţinut campania de vaccinare în unităţile de învăţământ.
'Reamintim inspectoratelor şcolare asupra obligaţiilor pe care cadrele didactice le au de a face triajul epidemiologic la intrarea la cursuri, conform procedurilor transmise de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, vreau să vă anunţ că începând de săptămâna viitoare, la apariţia unui caz confirmat de A/H1N1 într-o clasă, activitatea cursurilor se va suspenda 24 de ore, nu 7 zile aşa cum era prevăzut, timp în care se va realiza dezinfecţia', a spus prof dr. Adrian Streinu -Cercel.
Direcţiile de sănătate publică au obligaţia de a organiza în regim de urgenţă centre de vaccinare antipandemică în unităţile sanitare, mai ales în cele de boli infecţioase pentru a creşte rata de vaccinare în această perioadă de plin val pandemic. Aceste centre sunt destinate în special persoanelor neasigurate sau care nu au medic de familie.
Secretarul de stat a atras atenţia medicilor de familie că s-au primit reclamaţii din partea pacienţilor că în cabinetele de medicină primară nu există vaccin, sau medicii nu vor să vaccineze împotriva gripei A/H1N1. Orice refuz de a vaccina cetăţenii sau obligarea acestora de a semna declaraţii prin care să îşi asume eventualele reacţii adverse ale vaccinului reprezintă acţiuni care pot fi sancţionate.
Mai mult, atât în unităţile sanitare cât şi în cabinetele de medicină de familie este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie. De asemenea, în spitale este necesară asigurarea asistentei medicale specifice, asigurarea stocurilor de medicamente antivirale şi a medicamentelor antibiotice cu spectru larg.
La Institutul Matei Balş numărul celor care au solicitat să se vaccineze a crescut în ultimile două zile, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Adrian Streinu Cercel, care a menţionat că numai miercuri au venit 241 de persoane pentru vaccinare faţă de numai şase în ziua precedentă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Încă un centru pentru vaccinare împotirva gripei noi la Spitalul Fundeni Ministerul Sănătăţii a deschis sâmbătă la Spitalul Fundeni încă un centru pentru vaccinare împotriva gripei noi.
Gorj: Peste 2.000 de persoane vaccinate împotriva A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, împreună cu cei ai Prefecturii, au participat, joi, la o videoconferinţă susţinută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, în care au fost anunţate noile reguli privind vaccinarea populaţiei împotriva A/H1N1, precum şi cele...
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016