Cele mai citite
 


Mehedinţi: Deficit de medici specialişti la Spitalul judeţean
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin are un deficit de cinci medici chirurgi, situaţie care trenează de circa doi ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, medic Cristian Jianu.
Potrivit acestuia, criza de specialişti a fost mult mai mare, dar locurile disponibile s-au ocupat, în proporţie de circa 55%, cu medici proveniţi din Republica Moldova şi Serbia, precum şi din alte oraşe, cu slabă dezvoltare economică, din Muntenia şi Oltenia.
'La această dată, este nevoie urgentă de chirurgi la secţiile neurologie, terapie intensivă, neurochirurgie şi chirurgie maxi-facială. Cei identificaţi de noi în unele centre universale refuză să vină la Drobeta Turnu Severin. Trebuie să găsim soluţii să-i atragem în zonă, să le acordăm unele facilităţi' - a precizat Jianu.
Ocuparea posturilor respective ar degreva spitalele din Timişoara, Craiova şi Bucureşti de eforturi financiare costisitoare şi în acelaşi timp ar conduce la îmbunătăţirea actului medical, bolnavii nemaifiind obligaţi să fie transportaţi şi internaţi în alte localităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Deficit de medici specialişti la toate spitalele din judeţ Conducerile spitalelor din judeţul Satu Mare s-au plâns vineri prefectului Eugeniu Avram de lipsă de cadre specializate, medicii fiind obligaţi să facă ture suplimentare şi nu pot să îşi ia concediile cuvenite.
Călăraşi: Criză de cadre medicale la Spitalul de Urgenţă Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are mare nevoie de medici specialişti, în condiţiile în care se confruntă cu o criză de cadre medicale.
Mehedinţi: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Deficitul de medici de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin este de 31 de posturi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, dr. Cristian Jianu.
Mehedinţi: Deficit de medici oncologi la SJU Drobeta Turnu Severin; numărul bolnavilor în creştere Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin se confruntă cu un deficit de medici oncologi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Cristian Jianu.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Dolj: Deficit de medici specialişti; printre domeniile afectate - oncologia medicală şi diabetul zaharat Craiova, 23 sep /Agerpres/ - Specialităţile medicale deficitare la nivelul judeţului Dolj sunt oncologia medicală, diabetul zaharat, nutriţie şi boli metabolice, hematologie, endocrinologie, neurologie şi respectiv psihiatrie pediatrică, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural...