Cele mai citite
 


Mona Lisa avea colesterolul ridicat
marţi, 8 ianuarie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Colesterolul
 

O fi zâmbetul Mona Lisei misterios şi fermecător, însă, potrivit unui nou studiu, ochii săi indică o poftă nestăpânită pentru alimentele grase.

Timp de secole, istoricii artei au fost fermecaţi şi intrigaţi de zâmbetul enigmatic al Giocondei, dar acum un doctor italian susţine că subiectul operei lui Leonardo Da Vinci avea colesterolul la un nivel îngrijorător.

Pentru dr. Vito Franco, de la Universitatea din Palermo, Mona Lisa prezintă semne clare de depozite de acizi graşi sub piele, lucru cauzat de prea mult colesterol.

Prof. Franco sugerează că în zona ochiului drept pare să existe şi un lipom - o tumoare benignă de ţesut gras.

'Oamenii înfăţişaţi în artă îşi dezvăluie fizicul şi ne arată umanitatea lor vulnerabilă, indiferent dacă artistul este sau nu conştient de acest lucru', a declarat medicul italian, citat de La Stampa.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de migdale, nuci şi alune determină o ameliorare a colesterolului (studiu) Consumul de nuci, migdale şi alune determină o ameliorare a nivelului colesterolului, potrivit rezultatelor preliminare a 25 de teste clinice, publicate luni. Aceste alimente sunt bogate în proteine vegetale, mai ales acizi graşi nesaturaţi, în fibre, minerale, vitamine şi alte elemente ca antioxidanţii...
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Nivelul de colesterol trebuie urmărit din jurul vârstei de 35 de ani (studiu) Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct...
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).
Esti ingrijorat de nivelul colesterolului? Te-a anuntat doctorul ca ai nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie)? Atunci stii ca este necesar sa iti modifici regimul de masa si stilul de viata, pentru a reduce nivelul colesterolului si al riscului aparitiei bolilor de inima. Chiar daca medicul ti-a prescris medicamente pentru scaderea...
Risc crescut de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune la femeile care consumă tăiţei instant (studiu) Femeile care consumă tăiţei instant ('noodles'), de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc cu 68% mai mare de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi publicat în Journal of Nutrition, în ediţia din august.