Cele mai citite
 


Gorj: Peste 2.000 de persoane vaccinate împotriva A/H1N1
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, împreună cu cei ai Prefecturii, au participat, joi, la o videoconferinţă susţinută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, în care au fost anunţate noile reguli privind vaccinarea populaţiei împotriva A/H1N1, precum şi cele privind igiena personalului din instituţiile publice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, noutăţile constau în faptul că, începând de vineri, vaccinarea contra gripei noi va fi disponibilă oricărei persoane, iar cea a personalului medico-sanitar a devenit obligatorie.
'Tot personalul medico-sanitar va fi vaccinat obligatoriu, din cauza faptului că această categorie profesională intră în contact direct cu pacienţii, riscul de îmbolnăvire fiind crescut. Refuzul vaccinării, care se va consemna şi se va face sub semnătură, duce la scoaterea din sistemul de îngrijiri a persoanelor respective şi nu vor intra în contact cu bolnavii. De asemenea, medicii de familie au obligaţia să vaccineze prioritar persoanele care solicită şi să nu-şi decline competenţa, în caz contrar, urmând să le fie reziliat contractul de colaborare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, deoarece ne aflăm într-o situaţie specială, de pandemie ţinând cont de numărul de îmbolnăviri cu AH1N1 la nivel naţional, precum şi de cel al deceselor cauzate de acest virus ', a precizat Elena Piţian.
Aceasta a mai menţionat că DSP va organiza un centru de vaccinare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, urmărind în acest fel să fie vaccinate şi persoane care nu sunt asigurate, vaccinarea efectuându-se în toate cazurile gratuit, pe bază de semnătură şi cu buletinul.
'Direcţia de Sănătate Publică Gorj va verifica asigurarea de către toate unităţile medicale a stocurilor de medicamente antivirale, antibiotice şi antimicotice. Inspectoratul Şcolar Judeţean va fi informat despre desfăşurarea campaniei de vaccinare în şcoli, pentru vaccinare nefiind necesar acordul scris al părinţilor, în cazul copiilor mai mari de 16 ani, elevilor şi studenţilor. În cazul existenţei unui caz de gripă de tip nou confirmat, se suspendă orele la clasa respectivă, pentru dezinfecţie, cursurile fiind reluate după 24 de ore, maxim 48 de ore', a mai spus Elena Piţian.
Cu toate că au fost aduse peste 20.000 de doze de vaccin şi distribuite medicilor de familie din judeţ aproximativ 7.400 dintre acestea, până în prezent, au fost vaccinate 2.768 de persoane, dintre care 629 sunt cadre medicale, 434 elevi de gimnaziu şi liceu, 74 de studenţi, 540 de persoane din instituţiile subordonate ministerelor şi 1.091 persoane care au fost încadrate în categoria celor cu risc, respectiv bătrânii, bolnavii cronici şi copiii.
În Gorj nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Gorj: DSP a primit circa 1.800 de doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit aproximativ 1.800 de doze de vaccin hexavalent care vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ în funcţie de solicitări, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1.700 de persoane vaccinate contra gripei noi în ultima săptămână Peste 1.700 de persoane au fost vaccinate săptâmâna trecută împotriva gripei de tip nou, majoritatea fiind copii, bătrâni şi bolnavi cronici, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 continuă Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 organizată de Ministerul Sănătăţii continuă. Vaccinarea este gratuită şi a fost extinsă la toate categoriile de persoane, atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate.