Cele mai citite
 


Hunedoara: Direcţia de Sănătate solicită suplimentarea vaccinurilor împotriva gripei noi
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat, joi, suplimentarea dozelor de vaccin împotriva gripei noi cu 10.000 de bucăţi, deoarece stocul iniţial, de 16.100 doze, este aproape de epuizare.
'La această oră, din cele 16.100 de doze de vaccin primite, în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică mai există circa 600 de doze. Aceasta, în urma campaniei de vaccinare a personalului medical, a elevilor de peste 16 ani şi a persoanelor care au solicitat acest tip de vaccin de la medicii de familie şi medicii de întreprindere', se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Conducerile Direcţiei de Sănătate şi Prefecturii Hunedoara atrag atenţia asupra faptului că singura modalitate de protejare împotriva gripei noi rămâne vaccinarea. În context, cele două instituţii reamintesc faptul că, în judeţul Hunedoara, s-a înregistrat şi un deces din cauza gripei A/H1N1, victima fiind un bărbat care suferea şi de alte boli.
'Pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită vaccinarea, la sediul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Deva, str. Mihai Eminescu, nr.99 a fost organizată o secţie de vaccinare ce funcţionează în zilele lucrătoare', se mai arată în comunicat.
De la debutul pandemiei, în judeţul Hunedoara au fost confirmate prin analize de laborator 105 cazuri de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.
Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică primeşte vaccin hexavalent şi antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit, luni, aproape 1.700 de doze de vaccin hexavalent şi 10.600 de vaccin antigripal, acestea urmând să fie repartizate medicilor de familie în cursul zilei de marţi, în funcţie de solicitările acestora.
Buzău: Doar jumătate din dozele de vaccin împotriva gripei noi au fost întrebuinţate Buzău, 25 ian /Agerpres/ - În judeţ, 2.107 persoane s-au vaccinat împotriva gripei AH1N1, autorităţile având la dispoziţie 30.000 de doze de vaccin, transmite corespondentul AGERPRES.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.