Cele mai citite
 


Călăraşi: Părinţii refuză să-şi vaccineze fetele împotriva cancerului de col uterin
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr foarte mic de fete au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, deoarece părinţii refuză să îşi dea acordul, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin se face prin administrarea a trei doze la un anumit interval de timp.
Potrivit lui Truică, din cele 3.264 eleve din judeţ, au fost vaccinate cu prima doză de vaccin împotriva cancerului de col uterin doar 167 de fete, 87 din clasele a VI-a şi 80 din clasele a VII-a, iar la 10 dintre acestea s-a administrat şi cea de-a doua doză.
'Este dureros şi total de neînţeles această atitudine a părinţilor care între posibilul risc a unor reacţii minore şi riscul major ca fiica lor să se îmbolnăvească de cancer de col uterin, preferă cea de-a doua variantă', a precizat Camelia Truică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Călăraşi: Peste 390 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de femei au fost vaccinate împotriva virusului HPV, în judeţul Călăraşi.
Hunedoara: Riscul de cancer uterin şi de col uterin, peste media naţională Deva, 25 ian /Agerpres/ - Femeile din judeţul Hunedoara prezintă un risc de îmbolnăvire de cancer uterin şi de cancer de col uterin mai mare decât media naţională, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, făcute publice, marţi, cu ocazia marcării Săptămânii Europene a Cancerului...
Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin marcată între 21 şi 27 ianuarie Coaliţia de prevenire a cancerului de col uterin, formată la iniţiativa Fundaţiei Renaşterea, marchează Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, în intervalul 21 - 27 ianuarie, prilej cu care vor avea loc mai multe evenimente sub genericul "Prevenirea cancerului de col uterin începe...