Cele mai citite
 


Ialomiţa: Mii de doze de vaccin contra gripei noi, neadministrate
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slobozia, 7 ian /Agerpres/ - Angajaţii din domeniul medical, cei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi din mass media pot fi consideraţi cei mai reticenţi în privinţa administrării vaccinului contra gripei cu virus A/H1N1.
Deşi au fost primite la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut 2.050 de doze de vaccin pentru personalul MAI şi 7.850 destinate iniţial personalului medical şi elevilor peste 16 ani, doar 416 angajaţi ai MAI şi 256 de elevi au fost vaccinaţi.
În ceea ce-i priveşte pe jurnalişti, deşi aceştia s-au interesat de vaccin, niciunul nu a vrut să se imunizeze.
'La elevii care aveau peste 16 ani şi din şcoli postliceale am vaccinat numai 256, deoarece am nimerit perioada de dinainte de 1 decembrie, a fost vacanţă... Practic, nu ştiu dacă am avut câte o săptămână de vaccinat la fiecare liceu. Până când au acceptat diriginţii, cu informarea părinţilor... Exista o rezervă şi o panică în ceea ce priveşte administrarea vaccinului. Acum, panica este inversă. Vor vaccin' - a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Dumitrescu, de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa.
Până în prezent, în judeţ au fost vaccinate 2.368 de persoane, dintre care 416 sunt din cadrul MAI, restul de 1.952 fiind personal medical, elevi, studenţi şi alte categorii.
La acest moment, există 1.634 de doze neadministrate la MAI, care se vor redistribui în cazul în care se va refuza vaccinarea, iar în teritoriu, la medicii de familie şi în spital, 5.778 de doze.
'A fost o perioadă când am organizat un punct de vaccinare pentru personalul din mass media, conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii, la unul dintre cabinetele medicale. Dar nu a durat mai mult de o săptămână, deoarece nu s-a prezentat nimeni. Acum se pot vaccina la medicul de familie. Pe mine m-a surprins însă reacţia personalului medical. Înţeleg ca un om neinformat sau din alt domeniu de activitate să nu fie receptiv. Dar să spui, ca medic, că nu este bun vaccinul şi că nu ştiu ce reacţii adverse are, depăşeşte puterea de înţelegere' - a apreciat Mihaela Dumitrescu.
Pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate 51 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1, dintre care 35 de cazuri confirmate de laborator şi 16 cazuri confirmate şi epidemiologic.
De la începutul anului 2010, în Ialomiţa au fost confirmate două cazuri de gripă nouă.
Unul dintre cazuri este al unei tinere în vârstă de 20 de ani, din municipiul Urziceni, cu probleme cardiace, celălalt fiind confirmat la o gravidă din comuna Adâncata, care s-a aflat de sărbători la Ploieşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, confirmate Bucureşti, 27 dec /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat confirmarea a 4 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 în judeţul Ialomiţa, informează, duminică, un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.
Ministerul Sănătăţii: Au fost confirmate alte 43 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 În ultimele 24 de ore au fost confirmate 43 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, iar totalul cazurilor înregistrate în România, până în acest moment, este de 4.668, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, luni, AGERPRES.
MS: Alte 81 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi un nou deces Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 81 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic.