Cele mai citite
 


STS, premiat de Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă
marţi, 10 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 10 feb /Agerpres/ - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a primit din partea Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA) premiul "Contribuţii remarcabile în domeniul 112", pentru acţiunile desfăşurate în ultimii doi ani prin campania naţională de educare-informare în rândul elevilor pentru folosirea corectă a numărului 112

Potrivit unui comunicat remis de purtătorul de cuvânt al STS, colonel Adrian Fulea, evenimentul s-a desfăşurat la Bruxelles sub patronajul preşedinţiei cehe a Uniunii Europene şi a secretarului de stat belgian pentru Afaceri Europene.

La sfârşitul anului trecut, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator şi operator al Sistemului Naţional pentru Apeluri de Urgenţă, a îndeplinit toate măsurile stabilite prin planurile de acţiuni vizând implementarea facilităţii de localizare a apelantului care sună la 112 din reţelele de telefonie mobilă.
În prezent facilitatea de localizare este disponibilă în Centrele de Preluare a Apelurilor de Urgenţă şi în dispeceratele agenţiilor de intervenţie din toată ţara.
Potrivit prevederilor legale, localizarea terminalelor mobile se va face numai pe durata apelului la 112 şi are drept scop reducerea timpului de acces al echipelor de intervenţie la urgenţele semnalate.
Datorită soluţiei de localizare adoptată, Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă din România este apreciat ca unul dintre cele mai moderne din Europa, respectând toate standardele comunitare în domeniu, susţine STS.
Ca urmare a succesului înregistrat, anul trecut, prin adoptarea declaraţiei scrise cu privire la Numărul European de Urgenţă 112 de către 530 de europarlamentari, Parlamentul European şi Comisia Europeană vor organiza, în acest an, Ziua Numărului European de Urgenţă 112, eveniment ce se va desfăşura în data de 11 februarie la Bruxelles.
Darea în exploatare a centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă a început cu municipiul Bucureşti, în iunie 2004, şi s-a încheiat cu judeţul Tulcea, în martie 2005. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional la nivelul întregii ţării.
Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STS:Cele mai multe apeluri la numărul unic 112, în trimestrul II, au fost transferate către ambulanţă Cele mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în trimestrul II al acestui an, au fost transferate către ambulanţă.
STS: Peste 15,5 milioane de apeluri la 112 anul trecut; 61,91% au fost false Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că anul trecut au fost preluate 15.561.664 de apeluri, dintre care 38,09% au fost reale, iar 61,91% false.
STS: Circa 5 milioane de apeluri la 112 în primul trimestru al anului 2011 Aproximativ cinci milioane de apeluri au fost primite şi tratate pe primul trimestru al acestui an la numărul unic de urgenţă 112, dintre care circa trei sferturi au fost false.
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.