Cele mai citite
 


Virusul A(H1N1) - suspectat că ar fi la originea unei 'false pandemii', comanditată de 'laboratoare'
joi, 7 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Strasbourg /Consiliul Europei/, 7 ian /Agerpres/ - Parlamentari ai Consiliului Europei cer constituirea unei comisii de anchetă care să evalueze 'ameninţarea falselor pandemii pentru sănătate', subiect care ar urma să fie dezbătut spre sfârşitul lunii ianuarie la Strasbourg, a indicat - joi - unul dintre ei, Wolfgang Wodarg, citat de AFP.
Epidemiolog foarte critic faţă de medicaţia virusului A(H1N1), calificat în mod fals - potrivit lui - drept pandemie 'sub presiunea laboratoarelor', acest ales socialist german insistă ca Consiliul Europei să ceară ţărilor membre 'anchete despre consecinţele declanşării pandemiei şi asumarea responsabilităţii la niveluri naţionale şi european'.

Adunarea parlamentară /APCE/, reunită în sesiune între 25-29 ianuarie, urmează să introducă pandemia în programul sesiunii sale.

Comisia sa 'Social şi sănătate' a invitat, la aceeaşi sesiune, Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi laboratoare farmaceutice pentru o dezbatere cu uşile închise, în care OMS să precizeze cum şi pe ce baze ştiinţifice a decretat că virusul A(H1N1) este la originea unei pandemii, 'cu scopul de a preveni alte alerte false', a afirmat Wodarg..

Parlamentarul german susţine că societăţile farmaceutice 'au influenţat oamenii de ştiinţă şi autorităţile sănătăţii publice să alerteze guvernele cu privire la existenţa unei pandemii'.

Într-un text cosemnat de parlamentari din 10 ţări, el afirmă că laboratoarele 'au incitat la irosirea resurselor destinate îngrijirii sănătăţii în favoarea unor strategii de vaccinare ineficiente'. 'Ele expun inutil milioane de persoane cu stare bună a sănătăţii riscului efectelor secundare necunoscute ale vaccinurilor care nu au fost testate suficient', adaugă el.

Această acuzaţie împotriva laboratoarelor, care nu-i angajează în prezent decât pe semnatari, urmează să fie supusă în cadrul dezbaterii unei votări din partea APCE. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS răspunde criticilor CE privind strategia sa în combaterea gripei noi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, atacată cu privire la modul în care a gestionat pandemia gripei A(H1N1), va trimite marţi, la Strasbourg /Franţa/ o delegaţie de specialişti pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor din Consiliul Europei, a declarat - vineri, la o întâlnire cu presa - purtătorul...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.