Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Primul deces din cauza gripei noi
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 30 de ani din comuna bistriţeană Târlişua, care fusese plecat la muncă în Italia, dar venise de Crăciun acasă, a decedat după ce a contactat virusul gripei noi, decesul survenind în ultimele 24 de ore, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul Autorităţii de Sănătate Publică ASP Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bărbatul în cauză reprezintă cel de-al doilea caz de gripă nouă confirmat în judeţ, după cel din 12 decembrie anul trecut, când o tânără de 25 ani, însărcinată în luna a şasea, a fost diagnosticată cu această boală.
Potrivit conducerii ASP, bărbatul de 30 de ani s-a întors în ţară, din Italia, de Crăciun, iar din 26 decembrie a început să se simtă rău. În 28 decembrie, pacientul a fost internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud cu simptome de gripă nouă.
'Tânărul suferea de o afecţiune pulmonară cronică severă încă din copilărie. La două zile de la sosirea în ţară a prezentat simptomatologie de gripă, a fost internat la Secţia de boli infecţioase, unde starea sa de sănătate s-a agravat şi a necesitat tranferul în secţia de Terapie Intensivă. Decesul a survenit complicaţiilor apărute şi favorizate de afecţiunea pulmonară preexistentă', a precizat Doina Petri. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Gravidă diagnosticată cu gripă nouă O tânără de 25 de ani din municipiul Bistriţa, însărcinată în luna a patra, a fost diagnosticată cu gripă nouă, aceasta fiind externată cu o zi înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Brăila: Primul deces din cauza gripei noi O femeie de 54 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacienta prezenta afecţiuni cronice.
Alba: Încă un deces de gripă nouă, la un bărbat care suferea de diabet Încă un deces din cauza gripei noi a fost înregistrat în judeţul Alba, la un bărbat cu afecţiuni asociate, după ce în luna decembrie două persoane au murit după ce au contractat boala.
Bistriţa-Năsăud: Bărbat cu diabet, infectat cu virusul gripei noi Un bărbat de 40 de ani din municipiul Bistriţa a fost diagnosticat cu gripă nouă în ultimele 24 de ore, la o săptămână după ce acesta a fost internat la secţia infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Bistriţa cu simptome ale acestei boli.
Bistriţa-Năsăud: Primul deces din cauza gripei AH1N1 Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, a decedat sâmbătă dimineaţă, în urma complicaţiilor apărute, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate...
Călăraşi: Primul deces din cauza gripei noi în judeţ Un adult din judeţul Călăraşi, care se afla internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', a decedat din cauza gripei cu virus pandemic A/H1N1 a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.