Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Val de vaccinări împotriva gripei noi
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 8 ian /Agerpres/ - Zeci de bistriţeni s-au prezentat, de la începutul acestei săptămâni, la medicii de familie, pentru a se vaccina împotriva virusului gripei noi, iar Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud se aşteaptă ca acest număr să crească în următoarele zile, având în vedere că vineri a fost anunţat primul deces din cauza gripei noi în judeţ.
Potrivit datelor oferite de ASP, până vineri dimineaţa erau raportate aproape 4.300 de vaccinări anti A/H1N1 în judeţ, dintre care aproape o jumătate la persoanele considerate cu risc, care au apelat la cabinetele medicale pentru a se vaccina.
Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit de la Ministerul Sănătăţii 12.850 de doze de vaccin împotriva gripei noi, dar foarte puţine doze au mai rămas la sediul ASP, deoarece au crescut solicitările din partea medicilor de familie.
Cele mai multe doze sosite în judeţ, adică 8.490, au fost repartizate elevilor peste 16 ani şi profesorilor acestora, însă puţin peste o mie le-au şi folosit. Alte circa 3.000 de doze au fost rezervate personalului medical, dintre ele fiind utilizate circa o treime, iar restul de 1.400 de doze a revenit personalului din instituţiile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, din rândul căruia doar circa 300 de persoane au ales să se vaccineze.
În cazul în care solicitările de vaccin vor creşte în zilele următoare, ASP este decisă să ceară o suplimentare din partea Ministerului Sănătăţii, pentru ca persoanele aflate în grupele de risc să poată beneficia de această protecţie împotriva gripei noi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Timişul primeşte 65.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş va primi, duminică, 65.000 de doze de vaccin pandemic utilizat împotriva gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Giurgiu: Dozele de vaccin împotriva gripei noi, suplimentate Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat suplimentarea cu 10.000 a dozelor de vaccin contra gripei noi, pentru că rămăsese fără stocuri din cauza numărului mare de solicitări de imunizare.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Bistriţa-Năsăud: Infarct pus pe seama vaccinului pandemic Decesul unui tânăr de 30 de ani din comuna bistriţeană Prundu Bârgăului, care a suferit joi un infarct într-un restaurant din localitate, a provocat nelinişte în rândul populaţiei faţă de vaccinul anti A/H1N1, după ce s-a aflat că acesta a primit o fiolă de vaccin de la cabinetul medical de care aparţinea...