Cele mai citite
 


Maramureş: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul SMURD
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 8 ian /Agerpres/ - Serviciul SMURD Maramureş a fost inaugurat, vineri, în prezenţa ministrului sănătăţii, Attila Cseke şi a secretarului de stat Raed Arafat.
Centrul SMURD are în componenţă cinci ambulanţe de terapie intensivă şi 50 medici, paramedici şi asistenţi paramedicali. Centrul va funcţiona în cadrul ISU Maramureş.
Ministrul sănătăţii, Attila Cseke a subliniat, într-o conferinţă de presă care a avut loc cu acest prilej, că serviciul SMURD Maramureş este cel de-al 31-lea centru din România care a devenit operabil. ''Centrul SMURD era o necesitate şi are menirea de a fi în serviciul comunităţii în momentele cele mai dificile', a spus ministrul sănătăţii.
La rândul său, secretarul de stat, Raed Arafat a declarat că pe viitor Centrul va avea în dotare un elicopter care ar putea deservi întreaga zonă, fie ar putea fi locat într-un alt judeţ de unde să desfăşoare acţiunile de intervenţie în funcţie de solicitări. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Dorel Săndesc (MS): Spitalul Judeţean Maramureş, exemplu în Programul Naţional de Terapie Intensivă Prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi şef al Secţiei anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Judeţean din Baia Mare este un exemplu de implementare al Programului Naţional de Terapie...
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.
Maramureş: Ministrul Sănătăţii interesat de spitalele orăşeneşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a vizitat, sâmbătă, unitatea medicală Cavnic şi spitalul orăşenesc din municipiul Sighetu Marmaţiei pentru a discuta cu personalul medical problemele cu care se confruntă instituţiile medicale.
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare