Cele mai citite
 


Sindicatele din servicul de Ambulanţă ameninţă cu proteste
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 ian /Agerpres/ - Sindicatele din sectorul sanitar au stabilit, cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi cu cei din sănătate că vor elabora, până pe data de 25 ianuarie, o circulară cu modul de calcul al salariilor, a declarat preşedintele al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Ambulanţa, Gheorghe Chiş.
Liderul sindical a precizat că aceasta va fi transmisă fiecărei instituţii publice care intră sub incidenţa Legii 330/2009 privind salarizarea unică.
În privinţa sporurilor care depăşesc 30 la sută, pentru a putea fi acordate personalului din Serviciile de Ambulanţă şi altor unităţi sanitare, reprezentanţii Ministerul Sănătăţii şi ai sindicatelor din sectorul sanitar vor nominaliza locurile de muncă şi vor elabora regulamentul de acordare al sporurilor care va fi înaintat Guvernului României pentru a emite o Hotărâre de Guvern în acest sens.
FNSA nu este de acord cu precizările Legii unitare privind neplata orelor suplimentare şi a plăţii duble a orelor lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică, cât şi a sărbătorilor legale.
'Această prevedere a Legii, în această formă, afectează aigurarea permanentă a asistenţei de urgenţă,' a susţinut liderul sindical.
În cazul în care nu se va lua măsuri de modificare a Legii, FNSA va solicita Ministerului Sănătăţii modificarea programului de lucru care să fie de luni până vineri, astfel sămbătă şi duminică să beneficieze de timp liber, ca şi alte instituţii publice din Romania.
Săptămâna viitoare FNSA a convocat Biroul Executiv al Federaţiei pentru a hotărî declanşarea unei campanii de informare a Guvernului şi Parlamentului României, cât şi a populaţiei cu riscurile acestei măsuri. Campania va fi urmată de un Protest naţional al angajaţilor de la Ambulanţă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Serviciile de ambulanţă îşi reprimesc sumele reţinute de Ministerul Sănătăţii Reţinerea la nivelul Ministerului Sănătăţii a procentului de 15% din cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii de la Serviciile de Ambulanţă s-a efectuat în baza dispoziţiilor Guvernului României, în scopul menţinerii echilibrului între resursele alocate şi cheltuielile efectuate...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
DSU: Utilizarea tabletelor - proiect STS în testare la Serviciile de Ambulanţă şi SMURD Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, printr-un proiect realizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, începând cu acest an, echipajele de urgenţă prespitalicească utilizează tablete pentru a colecta, stoca şi transmite electronic datele medicale ale pacienţilor.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...