Cele mai citite
 


Vot de blam pentru un medic anestezist
marţi, 10 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Galaţi, 10 feb /Agerpres/ - Medicul anestezist Pantelie Nicolcescu, anchetat, timp de doi ani, de Colegiul Medicilor din Galaţi, a primit un vot de blam, deşi comisia de jurisdicţie din cadrul Colegiului Medicilor(CM) Galaţi propusese suspendarea dreptului de practică

În urmă cu o săptămână, această comisie a propus, după ancheta efectuată în cazul medicului anestezist Pantelie Nicolcescu, suspendarea dreptului de practică, însă, comisia de disciplină din cadrul CM a decis ca măsură doar votul de blam, ceea ce înseamnă posibilitatea de profesare, în continuare, însă cu anumite restricţii, printre care aceea că nu poate fi şef de secţie. Deşi decizia a fost dată în urmă cu o săptămână, abia marţi preşedintele CM Galaţi a făcut-o publică.

Justin Mihnea Nicolau, în vârstă de cinci ani, a murit pe 23 mai 2007 la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi, în timpul unei operaţii de hernie inghinală, iar medicii au invocat o bronhopneumonie care ar fi complicat fatal operaţia. Câteva zile mai târziu, părinţii băieţelului au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi împotriva anestezistului Pantelie Nicolcescu, pe care l-au acuzat de ucidere din culpă, neglijenţă în serviciu şi fals intelectual prin modificarea fişelor medicale. Ulterior, părinţii au făcut plângere şi la Colegiul Medicilor.
La doi ani după producerea tragediei, în urmă cu două săptămâni, părinţii şi bunicul copilului au atras atenţia opiniei publice că anchetele sunt blocate, iar medicul anestezist Pantelie Nicolcescu, împotriva căruia au depus plângere, profesează acum la Sibiu, procurorii dispunând neînceperea urmăririi penale în acest caz. Pe numele aceluiaşi medic s-a mai depus o plângere penală din partea părinţilor fetiţei Valentina Irimia, de cinci ani, din comuna gălăţeană Cudalbi, care fusese internată pentru o operaţie de apendicită şi care nu s-a mai trezit din anestezie. Şi în acest caz procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale.
La momentul plângerii făcute de părinţii lui Iustin, nici Colegiul Medicilor din Galaţi nu prezentase rezultatul anchetelor. La o săptămână după conferinţa de presă a rudelor îndurerate, a fost decisă măsura împotriva medicului anestezist - votul de blam.
În cazul similar al Valentinei Irimia, care a murit în timpul unei operaţii de apendicită desfăşurate în martie 2007 sub supravegherea aceluiaşi anestezist, Pantelie Nicolcescu, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor a stabilit anul trecut că medicul nu are nici o vină pentru decesul fetiţei.
Conform procedurii, decizia luată la nivelul comisiei de disciplină este ulterior transmisă Comisiei Naţionale de Disciplină şi Ministerului Sănătăţii. Tot conform procedurii, medicul sancţionat de comisia de disciplină se poate adresa acesteia, după minim şase luni de la aplicarea măsurii, în vederea revenirii la statutul avut anterior sancţiunii. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.