Cele mai citite
 


Hunedoara: Un nou deces din cauza gripei noi
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 8 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 51 de ani, din Petroşani, diagnosticat cu gripă nouă, a murit din cauza bolii în Spitalul de Urgenţă din localitate, după ce a fost nevoie să fie intubat în secţia de reanimare a unităţii sanitare.
'Bărbatul era pensionar şi suferea de mai multe boli cronice, dar avea şi o tumoare mediastinală (între plămâni - n.r.). El a fost izolat la secţia ATI a spitalului din Petroşani, fiind conectat la aparate', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Medicii au evitat să ofere alte amănunte despre bolnav, din motive care ţin de codul deontologic al meseriei.
Bolnavul de la Petroşani este al doilea, din judeţul Hunedoara, care îşi pierde viaţa din cauza gripei A/H1N1. Primul caz a fost consemnat la jumătatea lunii decembrie 2009, când un alt bărbat, de 41 de ani, a murit în spitalul din Hunedoara după ce s-a infectat cu virusul A/H1N1.
De la începutul pandemiei de gripă nouă, 147 de locuitori ai judeţului Hunedoara au fost diagnosticaţi cu această boală, 106 dintre pacienţi având confirmări ale infecţiei cu virusul A/H1N1 prin analize de laborator. Ultimele două cazuri de gripă nouă au fost consemnate în cursul zilei de joi.
Pe de altă parte, 145 de hunedoreni s-au vindecat după administrarea tratamentului împotriva gripei noi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Încă un deces de gripă nouă, la un bărbat care suferea de diabet Încă un deces din cauza gripei noi a fost înregistrat în judeţul Alba, la un bărbat cu afecţiuni asociate, după ce în luna decembrie două persoane au murit după ce au contractat boala.
Hunedoara: Cursuri suspendate după confirmarea unui caz de gripă nouă Cursurile unei clase de la Şcoala generală numărul 7, din Petroşani, au fost suspendate, joi, pentru 24 de ore, după ce un copil de 9 ani s-a îmbolnăvit de gripă nouă, iar diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator.
Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Brăila: Al treilea caz de deces din cauza gripei noi Brăila, 11 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 24 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacientul prezenta afecţiuni cronice.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate solicită suplimentarea vaccinurilor împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat, joi, suplimentarea dozelor de vaccin împotriva gripei noi cu 10.000 de bucăţi, deoarece stocul iniţial, de 16.100 doze, este aproape de epuizare.
Hunedoara: Aproape 16.000 persoane, vaccinate împotriva gripei noi Aproape 16.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, motiv pentru care în judeţ au fost distribuite încă 16.000 de doze din vaccinul Cantgrip, primit de la Institutul Cantacuzino, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.