Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Cerere crescută pentru vaccin pandemic
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgovişte, 8 ian /Agerpres/ - Tot mai mulţi dâmboviţeni sunt interesaţi şi vor să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1, în ultimele zile, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
''Primim din ce în ce mai multe telefoane, solicitări se fac şi la medicii de familie, sunt şi cazuri în care oamenii vin la sediul DSP pentru că vor să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1. Cele mai multe cereri vin de la persoane de peste 40 de ani. În acest sens am solicitat ministerului 3.000 de doze de vaccin pandemic care va fi distribuit medicilor de familie care vor face imunizările oricărei persoane peste 16 ani, sănătoasă şi care nu este alergică la proteina de ou'', a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.
Campania de vaccinare împotriva A/H1N1 este în desfăşurare, până în acest moment fiind imunizate peste 5.500 de dâmboviţeni.
La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore a fost confirmat un nou caz de îmbolnăvire cu virului A/H1N1, la un elev de 10 ani de la Liceul de Muzică din Târgovişte.
DSP Dâmboviţa a luat măsura închiderii clasei de curs pentru 24 de ore, termen în care se sefectuează dezinfecţia.
Totalul cazurilor de gripă porcină înregistrate până în acest moment, la nivelul judeţului Dâmboviţa, a ajuns la 169. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Mii de persoane s-au vaccinat în ultimele două zile Târgovişte, 15 ian /Agerpres/ - Circa 6.300 de dâmboviţeni s-au vaccinat împotriva A/H1N1 în ultimele 48 de ore, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a primit o suplimentare de 19.000 de doze de vaccin pandemic.
Dâmboviţa: DSP a solicitat 91.000 de doze de vaccin antigripal Târgovişte, 29 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a peste 91.000 de doze de vaccin antigripal.
Dâmboviţa: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Cursurile de la mai multe clase ale unor şcoli din Târgovişte şi activitatea la două grupe de grădiniţă din municipiu au fost suspendate, începând de miercuri, pentru şapte zile, după confirmarea de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Dâmboviţa: Stocul de vaccin hexavalent din judeţ, epuizat de la sfârşitul lunii august Stocul de vaccin hexavalent a fost epuizat în Dâmboviţa încă de la sfârşitul lunii august, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) informează că în judeţ sunt necesare peste 700 de doze pentru vaccinarea aferentă lunii septembrie.
Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Dâmboviţa: Coadă la vaccinare Târgovişte, 11 ian /Agerpres/ - Zeci de dâmboviţeni s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii de luni la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte pentru a-şi face vaccinul împotriva A/H1N1, aglomeraţia persistând pe parcursul întregii zile.