Cele mai citite
 


Dolj: CAS poartă discuţii cu medicii de familie
vineri, 8 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Craiova, 8 ian /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj i-a invitat, vineri, la discuţii atât pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină Generală din România - filiala Dolj, cât şi pe cei ai Patronatului Medicilor de Familie, după ce medicii de familie din Dolj au anunţat, joi, că au decis să se mute la altă casă de asigurări pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai CAS.
Într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES de purtătorul de cuvânt al CAS Dolj, Daniela Gheorghe, se menţionează că CAS Dolj nu înţelege la ce se referă medicii de familie atunci când vorbesc de abuzuri şi rea-credinţă, 'nefiind în posesia unor astfel de acuze probate'.
'Facem precizarea că unul din scopurile declarate ale CAS Dolj este acela de a fi permanent un partener corect indiferent de resursele disponibile. În acest sens în permanenţă au fost întreprinse toate măsurile astfel încât relaţia contractuală cu fiecare furnizor în parte să se desfăşoare în condiţii optime, iar comunicarea cu aceştia să funcţioneze constant, inclusiv prin întâlniri directe.
Reprezentanţii CAS Dolj sunt deschişi dialogului cu fiecare partener de contract în parte pentru rezolvarea pe cale amiabilă a eventualelor disfuncţionalităţi în limitele impuse de prevederile legale în vigoare', se menţionează în comunicatul CAS Dolj.
Potrivit preşedintelui Societăţii de Medicină de Familie Dolj (SMF), Mirela Profir, decizia medicilor de familie de a se muta în bloc la o altă casă de asigurări de sănătate a fost luată atât de Biroul Executiv al SMF Dolj, cât şi de către Consiliul Director al Patronatului Medicilor de Familie Dolj, pentru că încă de la înfiinţarea CAS Dolj, în urmă cu mai bine de 10 ani, 'medicii de familie au avut parte de abuzuri, ilegalităţi, presiuni, rea-voinţă din partea celor ce ar fi trebuit să le fie parteneri, spre binele pacienţilor'.
Medicii de familie din Dolj susţin că mulţi dintre funcţionarii CAS Dolj interpretează legea cu rea-credinţă aducând prejudicii medicilor de familie şi pacienţilor şi deşi s-a dovedit în instanţă acest lucru, împotriva lor nu s-a luat nicio măsură. 'Cu surprindere, am constatat că niciodată acei funcţionari ai CAS Dolj care au încălcat vădit legislaţia nu au păţit nimic, ci din contră - dovadă însăşi promovarea recentă în funcţia de preşedinte interimar a unuia dintre aceşti funcţionari. Este deci firesc ca aceştia să continue în acelaşi spirit, dar noi ne-am săturat să ne apărăm drepturile, care numai în Dolj, voit ne sunt încălcate, asta în loc să beneficiem de toate condiţiile să ne putem ocupa de medi cină şi pacienţi într-un climat de linişte şi normalitate', a declarat Mirela Profir.
Potrivit sursei citate, CAS Dolj a făcut zeci de abuzuri împotriva medicilor de familie.
'În 1999-2000, sfidând legea, CAS Dolj a luat uluitoarea hotărâre de a reduce veniturile cabinetelor medicilor de familie cu peste 50%, faţă de restul ţării unde colegii noştri nu s-au confruntrat cu acest abuz. Dovadă stau sutele de procese deschise şi câştigate de medicii de familie din Dolj', a mai declarat preşedintele SMF Dolj.
Dr.Profir a mai spus că în perioada 2003-2005, CAS Dolj a fost singura Casă care a luat hotărârea de plăti medicii doar pentru asiguraţii din Dolj pe care-i aveau ei în evidenţă, deşi legal trebuia să plătească şi pentru asiguraţii, pensionarii, studenţii din alte judeţe.
Medicii de familie acuză CAS Dolj că în ultimele luni a început să introducă noi cabinete în câteva localităţi după criterii pe care nimeni nu le ştie, localităţi în care numărul locuitorilor nu permitea acest lucru, aducând în prag de faliment medicii de familie şi implicit afectând grav acordarea de servicii medicale populaţiei din acele localităţi.
'Un alt abuz a fost iniţiativa CAS Dolj de a încerca să ne impună un act adiţional la contract, totalmente abuziv, în concepţie, şi în egală măsură rău-voitor, în condiţiile în care, din nou, se întâmpla doar la Dolj. Această iniţiativă şi felul nelegal, dar practicat şi cu alte ocazii tot numai în Dolj, prin care s-a încercat a ne fi impusă, prin condiţionarea primirii raportărilor şi implicit posibilitatea de a nu mai fi plătiţi dacă nu semnăm a creat presiuni psihologice asupra noastră', a mai afirmat preşedintele SMF Dolj.
De asemenea, Mirela Profir susţine că medicii de familie din Dolj sunt conştienţi că mutarea lor în bloc la o altă casă de asigurări de sănătate va produce iniţial perturbaţii semnificative ale funcţionării sistemului sanitar la nivelul judeţului, dar în condiţiile în care abuzurile CAS Dolj continuă, aceasta este singura soluţie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...