Cele mai citite
 


Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
La jumătatea perioadei de desfăşurare a proiectului numit 'Reabilitare şi modernizare corp policlinică ambulatoriu la Spitalul clinic municipal Gavril Curteanu', reprezentanţii echipei de management au prezentat stadiul lucrărilor preliminare şi intrarea efectivă în şantier o dată cu începerea acestui an.
Potrivit managerului de proiect, Ioan Maghiar, firma care a câştigat licitaţia, Constructorul Sălard, va avea de reabilitat, practic, de schimbat şi recompartimentat tot spaţiul vechii policlinici, adică două etaje ale spitalului, însemnând 117 încăperi, o suprafaţă de 1701,95 metri pătraţi, începând de la pardoseli, instalaţii electrice, termice, lemnărie (geamuri, uşi), zugrăveli, până la rampele de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
Lucrările de modernizare vor viza şi instalaţiile de climatizare, ventilaţie, sisteme noi de control şi monitorizare, tehnică de calcul şi IT, echipamente medicale ultramoderne de diagnostic şi tratament, mobilier nou. Policlinica va deservi atât populaţia de vârstă adultă, cât şi copiii.
'Vreau să vă spun că din anul 1973 în această policlinică nu s-au mai făcut lucrări de modernizare şi investiţii, iar aparatura cu care se lucrează este din generaţia bunicilor noştri. Suntem în graficul proiectului şi sperăm că la finele acestuia vom avea un ambulatoriu la standarde europene, pentru a asigura condiţii şi servicii superioare beneficiarilor din ambulatoriu', a declarat, în conferinţă de presă, coordonatorul comunicare, Dumitru Sim.
În primele şase luni, membrii echipei de proiect au avut de îndeplinit o serie de activităţi privind faza de management şi de pregătire a investiţiei, servicii de asistenţă tehnică şi de îndeplinit alte condiţii impuse prin contractul de finanţare.
Primăria Oradea a obţinut, în iulie 2009, o finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale', domeniul major de intervenţie 3.1- Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate', valoarea totală a proiectului fiind de 4,481 milioane de lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă de 3,570 milioane de lei. Pentru aparatura medicală se estimează a se cheltui o sumă de 250.000 de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bistriţa-Năsăud: Policlinica din Năsăud, modernizată cu peste două milioane de lei din bani europeni Lucrările de modernizare a policlinicii din oraşul Năsăud, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost finalizate după mai bine de doi ani de la începerea acestora, în baza unui proiect cu fonduri europene, prin care administraţia locală a primit o finanţare nerambursabilă de peste două milioane lei, potrivit unui...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...