Cele mai citite
 


Attila Cseke: MS va susţine terminarea construcţiei unor spitale, unde se justifică investiţia
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Attila Cseke a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că finalizarea lucrărilor la clădirile viitoarelor spitale judeţene, aflate în diferite stadii de construcţie, reprezintă o prioritate pentru minister.
'Finalizarea acestor lucrări reprezintă o mare problemă în mai multe judeţe. Am discutat cu autorităţile mai multor judeţe şi vom finanţa terminarea construcţiei doar la acele spitale la care se justifică investiţia. Ne este peste putinţă să susţinem toate unităţile spitaliceşti aflate în diferite faze de construcţie. Trebuie să găsim împreună cu autorităţile locale, acolo unde este cazul, modalităţi de finanţare a acestor investiţii pentru a evita intrare acestora în stare de conservare. Din discuţiile pe care le-am avut cu administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare am reţinut priorităţile, însă finanţarea nu se poate face decât etapizat, în funcţie de resursele financiare alocate de buget. Sigur ne dorim ca fiecare un itate medicală din ţară să fie cât mai bine dotată cu tehnică şi echipamente medicale, însă acestă acţiune cere fonduri uriaşe şi se poate face doar în timp', a declarat ministrul sănătăţii.
Attila Cseke a mai declarat că se impune o reformă serioasă în domeniul sanitar pentru a reduce birocraţia din sistem.
'La nivelul sănătăţii va avea loc o restructurare de personal care va afecta în primul rând personalul tehnic şi cel administrativ, pentru a reduce din cheltuieli. Reforma din sănătate nu va încânta pe mulţi dintre angajaţii sistemului, însă trebuie să reducem drastic cheltuielile nejustificate', a spus Cseke.
În altă ordine de idei, referindu-se la aspecte privitoare la alimentaţia sănătoasă, ministrul sănătăţii a oferit ziariştilor prezenţi la conferinţa de presă, fructe din producţia autohtonă, iar apoi a vizitat Târgul de Produse Tradiţionale care are loc în fiecare, vineri, în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare.
Ministrul sănătăţii, Attila Cseke şi subsecretarul de stat în MS, Raed Arafat, vor mai vizita, vineri, spitalul orăşenesc din Târgu Lăpuş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Cele opt spitale de urgenţă regionale fac parte din strategia Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare: fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii...
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016