Cele mai citite
 


Bugetul Ministerului Sănătăţii, aprobat de comisiile parlamentare
miercuri, 11 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Comisiile de sănătate ale Parlamentului au aprobat, miercuri, în prezenţa ministrului Ion Bazac, bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi pe cel al Fondului naţional al asigurărilor de sănătate

Ministrul Bazac a precizat, în faţa membrilor Comisiilor de specialitate, că bugetul instituţiei se ridică, în cifre reale, la 4.211.855 lei. Potrivit lui Bazac, fondurile alocate ministerului reprezintă o creştere cu 0,2% faţă de cele ale anului 2008, bugetul fiind pus de acord cu "realităţile macroeconomice ale ţării".

"La sfârşitul exerciţiului financiar, la 31 decembrie 2008, noi am preluat la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al Casei de Asigurări de Sănătate facturi neachitate de 330 milioane de euro", a declarat Ion Bazac. El a precizat că jumătate din aceste fonduri au fost plătite până la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca până la 28 februarie să fie achitată şi diferenţa. Bazac a afirmat că ministerele Sănătăţii şi Finanţelor au convenit trei rectificări bugetare în anul 2009, însă ele depind de situaţia macroeconomică a ţării.
"În condiţiile accentuării deficitului şi a menţinerii riscului de ţară la nivelul lunii ianuarie, probabil că situaţia colectării, inclusiv în sistemul asigurărilor, nu va fi cea mai strălucită", a declarat ministrul. Ion Bazac a afirmat că la prima sau la a doua rectificare bugetară urmează să se discute propunerea de majorare a contribuţiilor la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, întrucât, în opinia sa, revenirea la contribuţia de 6,5% pentru angajaţi şi pentru angajatori ar conduce la acumularea a încă 2,7 milioane de lei la Fondul asigurărilor de sănătate.
"Nu pot să spun că sunt mulţumit de bugetul ministerului, mi-aş fi dorit să arate altfel, dar trăim în realitatea anului 2009 şi trebuie să fim conştienţi că trebuie să ne adaptăm la situaţia financiară", a declarat ministrul.
De asemenea, Ion Bazac a atenţionat că bugetul ministerului trebuie să finanţeze drepturile salariale ale celor aproape 25.000 de angajaţi şi a precizat că, în ceea ce priveşte drepturile personalului din sistemul sanitar, nu au fost operate niciun fel de reduceri la nivelul veniturilor. "La nivelul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor subordonate am redus cheltuielile de personal cu 20%, nu personalul", a spus ministrul.

Bugetul Ministerului Sănătăţii şi al Fondului naţional al asigurărilor de sănătate urmează să intre şi în dezbaterea comisiilor reunite de finanţe ale Parlamentului şi, ulterior, în plenul legislativului. AGERPRES/(Diana Stîrlea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.