Cele mai citite
 


Administraţia Spitalelor recomandă vaccinarea bucureştenilor împotriva virusului A/H1N1
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia Spitalelor din Bucureşti face apel către locuitorii Capitalei să se vaccineze împotriva gripei de tip nou, pentru a diminua răspândirea virusului A/H1N1 şi a împiedica apariţia unei epidemii gripale.
Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, dr. Marius Savu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES că măsurile preventive sunt şi ele bune, dar nu rezolvă în totalitate problema.
'Mă miră faptul că lumea nu înţelege şi că are o atitudine nehotărâtă. Ba nu vrea nimeni să se vaccineze, ba vor toţi. Eu m-am vaccinat încă de acum o lună când a apărut vaccinul românesc făcut de Institutul Cantacuzino, nu am avut nicio reacţie adversă. Nu sunt probleme', a explicat Savu.
În ultimele 24 de ore s-au confirmat 120 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 şi nouă decese, totalul cazurilor înregistrate, până în prezent, în ţara noastră fiind de 6.061, din care 82 decese, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis, vineri, AGERPRES.
Cele mai multe cazuri au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în Bucureşti - 46 de cazuri, Mureş - 11 cazuri, Timiş - 9 cazuri, Botoşani - 7 cazuri.
S-a mai înregistrat câte un caz în judeţele Arad, Bistriţa, Dolj, Ialomiţa, câte două cazuri - în judeţele Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara,Olt, Sibiu, câte trei cazuri - în judeţele Constanţa, Galaţi, Prahova, patru cazuri - în judeţul Ilfov, câte cinci cazuri - în judeţele Iaşi şi Suceava şi şase cazuri în judeţul Neamţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte nouă decese cauzate de gripa pandemică În ultimele 24 de ore s-au confirmat 120 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi nouă decese, totalul cazurilor înregistrate, până în acest moment, în ţara noastră fiind de 6061, din care 82 decese, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis, vineri, AGERPRES.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 confirmate În ultimele 24 de ore au fost confirmate 82 de cazuri noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1, totalul cazurilor înregistrate până în prezent în România ajungând la 3.194, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...
MS: 115 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 115 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii, precizând că totalul cazurilor înregistrate, până în acest moment, a ajuns la 4113, fără a se înregistra noi decese.
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: Alte 92 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 În ultimele 24 de ore au fost confirmate 92 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.