Cele mai citite
 


Alba: Mulţi medici de familie au rămas fără vaccin antigripal, în urma solicitărilor din ultimele zile
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mulţi dintre medicii de familie din Alba Iulia şi-au epuizat stocurile de vaccin antigripal în urma solicitărilor care au crescut substanţial în ultimele zile, fiind făcute în acest sens demersuri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru suplimentarea dozelor până la începutul săptămânii viitoare.
Cu toate acestea, numărul celor care s-au vaccinat antigripal A/H1N1 de la începutul campaniei, respective de la sfârşitul lunii noiembrie, rămâne încă mic în judeţul Alba, de aproximativ 3.500, potrivit datelor DSP.
Din cele 17.250 de doze de vaccin Cantgrip repartizate DSP Alba, aproape 2.400 au fost folosite în primele trei săptămâni. În perioada 28 decembrie - 3 ianuarie, au solicitat vaccinarea 670 de persoane, din care numai 21 cadre medicale, şapte angajaţi în Ministerul Administraţiei şi Internelor, un elev şi un student. Diferenţa, de 639, reprezintă alte categorii.
Însă, în decursul acestei săptămâni, cabinetele medicilor de familie au fost asaltate?de cetăţeni din toate categoriile de vârstă care au solicitat vaccinarea antigripală. Deja vineri unii medici de familie mai aveau un număr extrem de mic de doze, iar alţii chiar epuizaseră stocul primit, solicitând suplimentarea cu noi doze.
În Alba au fost înregistrate deja trei decese din cauza gripei de tip nou, toate la bărbaţi care aveau afecţiuni asociate, în judeţ fiind confirmate în total de la începutul lunii noiembrie 69 de cazuri de îmbolnăviri. În tratament se mai află patru pacienţi, din care doi sunt în stare gravă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Primele doze de vaccin antigripal, ajunse în depozitul DSP O primă tranşă din cele 35.000 de doze de vaccin antigripal solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a ajuns vineri în depozitul instituţiei, alături de 2.500 de doze de vaccin hexavalent, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică primeşte vaccin hexavalent şi antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit, luni, aproape 1.700 de doze de vaccin hexavalent şi 10.600 de vaccin antigripal, acestea urmând să fie repartizate medicilor de familie în cursul zilei de marţi, în funcţie de solicitările acestora.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.