Cele mai citite
 


Un orfan din România născut fără braţe a fost admis la prestigioasa universitate Oxford
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un orfan din România născut fără braţe a demonstrat tuturor că visele se pot îndeplini atunci când îţi doreşti cu adevărat şi a obţinut un loc la prestigioasa universitate Oxford, relatează Daily Mail.
Cornel Hrişcă-Munn, acum în vârstă de 18 ani, a fost adoptat în 1992 de cuplul de britanici Ken şi Doreen Munn, după ce părinţii săi şi-au pierdut viaţa în România.

Tânărul s-a născut fără antebraţe, iar sarcini simple precum mâncatul sau spălatul îi sunt imposibile de unul singur.

În mod incredibil, însă, Cornel, pasionat la nebunie de muzică, a depăşit toate obstacolele pentru a câştiga locul secund la o competiţie naţională pentru toboşari, în 2007.

În septembrie 2009, el a obţinut un loc de student la facultatea de teologie şi filozofie din cadrul Colegiului Keble, ce aparţine de Universitatea Oxford.

Mama adoptivă, Doreen (67 de ani), a declarat că este încântată de faptul că băiatul de origine română, pe care l-a crescut la casa familiei din Whittington, Worcester, a reuşit un asemenea lucru, în condiţii atât de dificile.

Cornel Hrişcă-Munn - care în 2004 a primit premiul Pride of Britain, pentru activităţile sale de caritate - a înfiinţat în 2005 organizaţia The Cornel Trust, care are drept obiectiv ajutorarea copiilor fără membre din România.

În timpul studiilor la Oxford, care se vor desfăşura pe parcursul a trei ani, Cornel va utiliza un dispozitiv special ataşat braţelor sale. Aparatul îi va permite să folosească un instrument de scris pentru a lua notiţe în timpul cursurilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dispozitiv pentru chirurgia cataractei, în premieră în România Cel mai avansat şi complet dispozitiv pentru chirurgia cataractei, Femto-Laserul, a fost lansat la Clinica Oculus pentru prima data în România şi în Europa de Sud-Est, în urma unei investiţii de aproximativ 500.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă al clinicii.
Berca: România începe să aibă anticorpii necesari în vederea unei juste administrări a banului public România începe să aibă anticorpii necesari în ceea ce priveşte o justă administrare a banului public, a declarat, miercuri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, cu ocazia lansării Compartimentului de integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii.
Min.Gabriel Berca: România începe să aibă anticorpii necesari în vederea unei juste administrări a banului public România începe să aibă anticorpii necesari în ceea ce priveşte o justă administrare a banului public, a declarat, miercuri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, cu ocazia lansării Compartimentului de integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS).
România, pe primul loc între statele membre UE la mortalitatea infantilă România se află pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, arată un studiu lansat miercuri de Organizaţia Salvaţi Copiii.
România este pe primul loc în Europa cu cel mai mare procent de mame mai tinere de 20 de ani România este pe primul loc în Europa cu cel mai mare procent, 10,6%, de mame mai tinere de 20 de ani, în comparaţie cu Elveţia care ocupă ultimul loc cu 1,1%, conform Raportului european de sănătate perinatală din 2010, aceste date fiind amintite în contextul în care în anul 2013 Ziua Mondială a Populaţiei...
În România sunt 70.000 de persoane diagnosticate cu Parkinson În România sunt diagnosticate peste 70.000 de persoane cu boala Parkinson, însă numărul real al bolnavilor este mult mai mare, a subliniat joi prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii Române de Neurologie, într-o conferinţă de presă de lansare a campaniei pan-europene 'Viaţa cu Parkinson. Simptome...