Cele mai citite
 


Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.
Lăzăreanu a spus că vaccinul se adresează tuturor persoanelor, fiind contraindicat doar celor care suferă de alergii la oul de găină şi gravidelor în prima lună de sarcină.
În Suceava au mai fost confirmate în ultimele 24 de ore cinci noi cazuri de gripă pandemică, dintre care un deces prin această boală.
O femeie în vârstă de 46 ani şi una de 66 de ani, din Capu Câmpului, respectiv Suceava, sunt internate în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Suceava
Totodată, un bărbat de 54 ani din Suceava, cu istoric de călătorie în Ucraina, este internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Suceava, iar un băiat de 10 ani, din zona Suceava Rural, este în prezent izolat la domiciliu.
S-a confirmat prezenţa virusului AH1N1 în fragmente de ţesut recoltate la necropsie, în cazul femeii de 40 de ani din Suceava decedată pe 3 ianuarie 2010 în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon Iaşi.
La nivelul ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava s-a organizat, deja, un centru de vaccinare destinat în special populaţiei neasigurate, persoanelor din altă localitate sau judeţ şi alte categorii de populaţie care doresc vaccinarea, cu vârsta peste 16 ani. Persoanele asigurate se vor adresa medicilor de familie care au ridicat vaccinul Cantgrip de la DSP Suceava.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă a cauzat al şaselea deces în judeţul Suceava Judeţul Suceava a înregistrat al şaselea caz de deces cauzat de gripa nouă.
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.
Suceava: Al nouălea deces prin gripă nouă în judeţ Judeţul Suceava a înregistrat al nouălea deces prin gripă nouă.
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.
Olt: Centru de vaccinare împotriva virusului pandemic Persoanele care vor să se imunizeze împotriva gripei porcine o pot face începând din prima zi a săptămânii viitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde va fi amenajat un centru de vaccinare.