Cele mai citite
 


Olt: Centru de vaccinare împotriva virusului pandemic
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care vor să se imunizeze împotriva gripei porcine o pot face începând din prima zi a săptămânii viitoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde va fi amenajat un centru de vaccinare.
Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Roxana Dragomir, toate persoanele, indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul public de asigurări de sănătate, dacă doresc acest lucru pot fi imunizate gratuit împotriva virusului AH1N1.
Măsurile au fost luate din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de gripă nouă, care au condus la instituirea unor măsuri speciale la SJU Slatina. Roxana Dragomir a explicat că niciodată la spitalul slătinean nu au fost instituite asemenea măsuri stricte de protecţie, vizitele în spital făcându-se numai între anumite ore şi numai cu mască de protecţie.
Toate cadrele medicale, cu excepţia celor care dovedesc printr-un act medical că nu pot face vaccinul, vor fi imunizate. De asemenea, personalul medico-sanitar este obligat să poarte echipament de protecţie. Centrul de Vaccinare va funcţiona într-un spaţiu special amenajat la intrarea în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Olt au fost înregistrate 106 cazuri suspecte, dintre care 52 au fost confirmate, trei persoane au murit iar aproximativ 10.000 au fost imunizate împotriva gripe noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.
Mureş: Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1 au fost închise Târgu Mureş, 27 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a decis închiderea celor opt centre de vaccinare împotriva virusului pandemic ca urmare a adresabilităţii populaţiei extrem de reduse din ultima săptămână.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.