Cele mai citite
 


Prahova: Gravida suspectă de gripă nouă a decedat
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gravida suspectă de gripă nouă, internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a decedat, vineri, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
'Tânăra de 37 de ani suspectă de gripă nouă a decedat, dar nu putem încadra acest caz în cele de deces provocate de virusul AH1N1 pentru că au fost trimise probe de trei ori pentru confirmare la Bucureşti şi acestea au ieşit negative', a declarat dr. Dan Decebal, purtător de cuvânt al DSP Prahova.
Acesta a adăugat că la necropsie au fost prelevate probe din plămâni, care au fost transmise la Bucureşti, pentru că au mai existat cazuri care nu au fost confirmate iniţial, dar la următoarele probe au ieşit pozitive.
Femeia de 37 de ani, din Vălenii de Munte, născuse prematur la Maternitatea Ploieşti, dar bebeluşul nu a supravieţuit. Cum starea de sănătate a acesteia s-a agravat, a fost transferată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, la începutul acestei săptămâni, unde a fost intubată.
La Maternitatea Ploieşti se află încă o gravidă în stare gravă, care a necesitat intubare pentru respiraţie artificială. Alte 30 de cazuri confirmate cu gripă nouă sunt tratate la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti.
Numărul cazurilor confirmate cu gripă nouă în judeţul Prahova a ajuns la 205. Odată cu creşterea numărului de cazuri noi confirmate a crescut şi numărul persoanelor care solicită imunizarea, în special în rândul cadrelor medicale.
În judeţ au fost imunizate până în prezent peste 10.000 de persoane împotriva virusului AH1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Două femei însărcinate, în stare gravă din cauza virusului AH1N1 Două gravide sunt în stare gravă, după ce au contactat virusul AH1N1, fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Maternitatea ploieşteană.
Prahova: Două cazuri de gripă AH1, confirmate la persoane decedate; există alte patru suspiciuni Ploieşti, 18 feb /Agerpres/- Primele două cazuri de gripă AH1 au fost confirmate la persoane care au fost internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti şi care au decedat, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca.
Prahova: Medicii de la SJU vor face doar operaţiile urgente; secţia ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti vor efectua, în perioada următoare, doar operaţii pentru cazurile care reprezintă urgenţe, în condiţiile în care în Secţia de Terapie Intensivă (ATI) sunt internaţi mulţi bolnavi cu gripă care au nevoie de suport ventilator, iar internările pentru...
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011 Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul...