Cele mai citite
 


Premiul "Contribuţii remarcabile în domeniul 112" pentru STS
miercuri, 11 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din România a primit din partea Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA) premiul "Contribuţii remarcabile în domeniul 112", pentru acţiunile desfăşurate în ultimii doi ani prin campania naţională de educare-informare în rândul elevilor pentru folosirea corectă a numărului 112

Urmare succesului înregistrat, anul trecut, prin adoptarea Declaraţiei Scrise cu privire la Numărul European de Urgenţă 112 de către 530 de europarlamentari, Parlamentul European şi Comisia Europeană organizează împreună Ziua Numărului European de Urgenţă 112, eveniment ce se desfăşoară la data de 11 februarie 2009 la Bruxelles.

Evenimentul de la Bruxelles s-a desfăşurat sub patronajul preşedinţiei cehe a Uniunii Europene şi a Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene a Belgiei.
Potrivit unui comunicat al IGPR transmis, miercuri, AGERPRES, poliţiştii români au primit, în 2008, peste 1.400.000 de apeluri, reprezentând 82% din totalul apelurilor destinate MAI. În aproximativ 80% din cazuri oamenii legii au intervenit în mai puţin de 10 minute.
Apelarea numărului 112 reprezintă o cale rapidă de a comunica cu dispeceratele de urgenţă (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă) în timpul unei situaţii de urgenţă. Sistemul 112 funcţionează gratuit, la nivelul întregii ţări şi al Uniunii Europene, în toate reţelele de telefonie, fixe sau mobile şi vizează asigurarea protecţiei cetăţenilor şi a unui grad înalt de asistenţă indiferent de locul în care se află aceştia.
Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) este construit prin crearea centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă şi dotarea acestora cu un sistem operativ de telecomunicaţii, destinat anunţării, recepţionării, prelucrării şi transmiterii către serviciile solicitate a apelurilor de urgenţă, în mod centralizat şi unitar.
Sistemul este folosit şi pentru comunicarea între serviciile specializate de intervenţie ale Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, care au obligaţia de a acţiona în cazul apelurilor de urgenţă.
Funcţionarea acestui sistem integrat înscrie România în starea de normalitate a ţărilor europene. Eficienţa acestui sistem va depinde în mare măsură şi de promptitudinea cu care vor acţiona serviciile de intervenţie (Poliţia, Pompierii, Ambulanţa, etc.) în situaţiile de criză semnalate prin apelurile de urgenţă.
Personalul Centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă 112 este compus din profesionişti şi care sunt instruiţi pentru a asista apelanţii în cazuri de urgenţă şi a-i ajuta în cel mai scurt timp posibil.
Numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STS:Cele mai multe apeluri la numărul unic 112, în trimestrul II, au fost transferate către ambulanţă Cele mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în trimestrul II al acestui an, au fost transferate către ambulanţă.
STS: Peste 15,5 milioane de apeluri la 112 anul trecut; 61,91% au fost false Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că anul trecut au fost preluate 15.561.664 de apeluri, dintre care 38,09% au fost reale, iar 61,91% false.
STS: Circa 5 milioane de apeluri la 112 în primul trimestru al anului 2011 Aproximativ cinci milioane de apeluri au fost primite şi tratate pe primul trimestru al acestui an la numărul unic de urgenţă 112, dintre care circa trei sferturi au fost false.
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.