Cele mai citite
 


Parlamentarii au corectat contribuţia la sănătate pentru anumite categorii
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisiile parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci au aprobat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe 2010 prin care corectează nivelul contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru anumite categorii.
Potrivit amendamentului, contribuţia a scăzut de la 6,5 la sută la 5,5 la sută pentru persoanele care nu sunt salariate, dar trebuie să se asigure în sistem conform legii, precum şi pentru lucrătorii migranţi.
Practic, contribuţia acestor categorii a fost adusă la nivelul celei pentru persoanele salariate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Nicolăescu: Sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este potrivit pentru România Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este unul potrivit pentru România, susţinând că ar renunţa la el.
Oamenii de afaceri au plătit la buget peste 48 de milioane de euro pe zi, în 2011 Oamenii de afaceri şi angajatorii au plătit către bugetul de stat taxe şi impozite de peste 48 de milioane de euro pe zi în 2011, conform unei analize efectuate de compania de consultanţă Golden Mind&Spirit.
Guvernul urmează să rectifice miercuri bugetul de stat pe 2010 Guvernul urmează să adopte, miercuri, forma finală a rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale pentru 2010.
Opoziţia consideră că proiectul de buget este 'nerealist' şi reprezintă 'victoria grupurilor de interese' Parlamentarii PSD+PC şi PNL din comisiile reunite pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat şi-au exprimat vineri neîncrederea în proiectul bugetului de stat pe anul 2011, propus de Ministerul Finanţelor Publice.