Cele mai citite
 


Vaccinarea împotriva gripei pandemice se va face în încă două centre
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cu începere de luni, 11 ianuarie, vaccinarea populaţiei împotriva gripei pandemice se va putea face la încă două centre, respectiv Institutul de Sănătate Publică din str. Dr. Leonte şi Institutul Cantacuzino, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
El a precizat că această măsură a fost luată întrucât în ultimele zile s-a înregistrat un număr mare de persoane care au dorit să se vaccineze la Institutul 'Matei Blaş'. Numai în cursul zilei de vineri au venit pentru vaccinare 1.200 de persoane, vaccinându-se circa 150 pe oră. Medicii trebuiau să lucreze vineri până la ora 15,00 dat şi-au prelungit programul până la ora 23,00, pentru a vaccina toate persoanele prezente.
Institutul nu ar fi trebuit să lucreze sâmbătă pentru vaccinare, dar, având în vedere numărul mare al persoanelor venite să se vaccineze în cursul zilei precedente, s-a decis ca să se lucreze şi sâmbătă.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a precizat că medicii de familie au obligaţia să îşi procure vaccinul împotriva gripei cu virusul AH1N1 de la Direcţiile de Sănătate Publică şi să facă vaccinarea. Vaccinarea se face gratuit, nu se percepe nici o taxă.
Specialistul a precizat că nu există contraindicaţii pentru vaccinare decât pentru persoanele care sunt alergice la ou şi femeile gravide în primele cinci luni. Copiii nu se vaccinează încă.
Oamenii au spus că au venit în număr mare să se vaccineze, şi nu când a început campania, pentru că s-au speriat de cifra mare a deceselor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă un centru pentru vaccinare împotirva gripei noi la Spitalul Fundeni Ministerul Sănătăţii a deschis sâmbătă la Spitalul Fundeni încă un centru pentru vaccinare împotriva gripei noi.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 continuă Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 organizată de Ministerul Sănătăţii continuă. Vaccinarea este gratuită şi a fost extinsă la toate categoriile de persoane, atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Luni începe vaccinarea studenţilor împotriva gripei pandemice Luni, 7 decembrie, va începe vaccinarea studenţilor împotriva gripei pandemice, la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila ' din Bucureşti, a precizat, joi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.