Cele mai citite
 


Un nou centru pentru vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul de Boli de Ochi din Capitală
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunţat că sâmbătă, de la ora 13,00, se deschide încă un centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Piaţa Lahovari din Capitală.
El a precizat că Institutul 'Matei Balş' va fi deschis şi duminică pentru vaccinări, iar vaccinarea se va opri sâmbătă când se va termina numărul persoanelor aflate la rând.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a mulţumit personalului său pentru că lucrează fără să fie plătit şi a acceptat să lucreze peste program în weekend. El a spus că se vaccinează circa 180 persoane pe oră şi a făcut apel la medicii de familie să vaccineze populaţia pentru că nu intră în obligaţia Institutului 'Matei Balş' să facă acest lucru.

Până în prezent au fost vaccinate peste 260.000 de persoane şi, adăugând şi numărul celor care vor veni în cursul zilei de sâmbătă, probabil se va ajunge la 270.000. Adrian Streinu-Cercel a spus că a solicitat o suplimentare cu 9.000 de doze pentru institut, sâmbătă.
Secretarul de stat în Ministerul Sănăţii a precizat că are suficiente doze pentru cei care vor să se vaccineze, instituţia fiind pregătită să producă în continuare vaccinuri.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a făcut din nou apel la medicii de familie să facă vaccinările la cabinete. El a menţionat că în ţară vaccinarea se face la cabinetele medicale şi la spitale şi a adăugat că în cursul zilei de duminică o parte dintre medici s-au oferit să vină să ajute la vaccinare la Institutul 'Matei Balş'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi şi la Spitalul Colentina La Spitalul Colentina, ca şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Capitală, funcţionează, de sâmbătă, centre pentru vaccinarea împotriva gripei noi.
Încă un centru pentru vaccinare împotirva gripei noi la Spitalul Fundeni Ministerul Sănătăţii a deschis sâmbătă la Spitalul Fundeni încă un centru pentru vaccinare împotriva gripei noi.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Suceava: Centrele de vaccinare împotriva gripei noi din judeţ au fost închise Suceava, 20 ian /Agerpres/ - Cele cinci centre de vaccinare împotriva virusului gripei pandemice, amenajate în judeţ, au fost închise, după ce adresabilitatea a scăzut considerabil.
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.