Cele mai citite
 


Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
După cum a informat dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al DSP Arad, centrul va funcţiona zilnic, între orele 10,00 şi 12,00, adresându-se mai ales persoanelor neasigurate sau care nu au medic de familie.
Potrivit sursei citate, în cadrul centrului se vor efectua consultul antevaccinal al persoanelor în vârstă de peste 16 ani, vaccinarea acestora, supravegherea, timp de 30 minute, a persoanei vaccinate.

'Dacă în decursul a patru săptămâni de la efectuarea vaccinării apar RAPI (reacţii adverse postvaccinale indezirabile), precizăm că pacientul, asigurat sau neasigurat, se poate prezenta la orice unitate medicală, pentru asistenţă', a adăugat dr. Dana Negru.
La nivelul judeţului Arad au fost confirmate, vineri, încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 138, alte 11 probe fiind în lucru la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

'Au fost confirmaţi bolnavi în 21 localităţi din judeţ, cei mai mulţi, 107, fiind confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între un caz şi trei cazuri', a precizat dr. Dana Negru.
Potrivit acesteia, numărul cel mai mare de bolnavi aparţine categoriilor de vârstă 15-19 ani (40 de cazuri); 10-14 ani (14 cazuri); 20-24, 25-29 ani şi 50-54 ani - câte 11 cazuri.

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală pandemică (cu vaccinul Cantgrip), dr. Dana Negru a spus că, până în prezent, din cele 25.150 de doze vaccin primite de către DSP Arad în luna noiembrie a anului trecut au fost folosite 1.685, rata de vaccinare fiind de 6,3%, nefiind înregistrate reacţii adverse postvaccinale indezirabile.
'Între 4 şi 8 ianuarie, s-au eliberat 1.447 doze vaccin pentru personal medico-sanitar şi elevi/studenţi peste 16 ani şi 11.401 doze pentru pacienţi la risc, în total 12.848, din care 6.000 doze Cantgrip au fost eliberate la finalul săptămânii. Stocul de vaccin va fi completat cu alte 15.000 doze, pe care le vom ridica de la Institutul Cantacuzino în regim de urgenţă', a precizat dr. Dana Negru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
Încă un centru pentru vaccinare împotirva gripei noi la Spitalul Fundeni Ministerul Sănătăţii a deschis sâmbătă la Spitalul Fundeni încă un centru pentru vaccinare împotriva gripei noi.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi şi la Spitalul Colentina La Spitalul Colentina, ca şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Capitală, funcţionează, de sâmbătă, centre pentru vaccinarea împotriva gripei noi.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.