Cele mai citite
 


Curs de pregătire pentru asistenţa de urgenţă
miercuri, 11 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti,11 feb /Agerpres/ - Primul curs de pregătire pentru obţinerea atestatului pentru asistenţa de urgenţă, care a început în cursul acestei săptămâni, va fi urmat de 80 de medici, a declarat pentru AGERPRES, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că pentru cei de la serviciul de ambulanţă, cursul are o durată de şase luni, iar pentru cei de la UPU sau compartimentele de primiri urgenţe, de un an.

Arafat a adăugat că pentru aceste cursuri au fost selecţionaţi oameni care sunt deja angajaţi în sistem şi care nu aveau pregătirea necesară.

"Intenţionăm să se finalizeze cursurile în acest an, două serii pentru ambulanţă şi o serie pentru UPU. La aceştia se adaugă medicii rezidenţi în medicina de urgenţă, mai ales pentru UPU", a explicat Arafat, subliniind importanţa pregătirii personalului pentru acest sector. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Asistenţă medicală de urgenţă pe Autostrada Soarelui Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - SMURD Bucureşti - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” - au asigurat asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat pe autostrada A2, în locaţiile de la km 20 şi 105, respectiv câte un echipaj de...
Iaşi: În sala de operaţii după ce a fost tăiat cu sabia Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Erbiceni,?a fost adus de o ambulanţă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce a fost tăiat cu sabia.