Cele mai citite
 


Reuters: Moartea unei vedete de televiziune declanşează un val de vaccinări antigripale în România
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mii de români s-au aşezat sâmbătă la coadă în faţa unui spital din Bucureşti pentru a-şi face vaccinul antigripal, mobilizaţi de moartea unui actor de televiziune, transmite Reuters.
Toni Tecuceanu, 37 de ani, cunoscut pentru apariţia sa într-un show televizat, a murit marţi în urma unor complicaţii la plămâni, după ce a fost infectat cu virusul gripei A, H1N1.

Este o adevărată isterie, a declarat psihologul Florin Tudose.

România, unde s-au înregistrat 6.061 de cazuri de infectare cu gripa A şi 82 de decese, a început încă de anul trecut campania de vaccinare în masă, dar mai puţin de un procent din populaţia de 22 de milioane a ţării s-a vaccinat, în principal pentru că oamenii sunt neîncrezători, dar şi din cauza proastei infrastructuri, comentează Reuters.

Din 27 decembrie şi până în prezent, la nivel internaţional au fost confirmate oficial cel puţin 12.220 de decese ca urmare a îmbolnăvirii cu gripa A, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Studiile clinice pentru vaccinul antigripal la copii, în desfăşurare Bucureşti, 3 feb /Agerpres/ - Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino, Florin Iordăchel, a declarat, miercuri, că în prezent se desfăşoară studiile clinice pentru utilizarea vaccinului antigripal la copii.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.