Cele mai citite
 


Maramureş: Ministrul Sănătăţii interesat de spitalele orăşeneşti
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a vizitat, sâmbătă, unitatea medicală Cavnic şi spitalul orăşenesc din municipiul Sighetu Marmaţiei pentru a discuta cu personalul medical problemele cu care se confruntă instituţiile medicale.
'Vreau să văd situaţia acestor spitale, dar mai ales să discut cu medicii. Intenţia mea este aceea de a lua direct pulsul situaţiei şi de a stabili o strategie în comun cu aceste cadre medicale', a precizat ministrul Sănătăţii.
Attila Cseke, însoţit de subsecretarul de stat în MS Raed Arafat, a vizitat, de asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Cei doi au inspectat în amănunt instituţia pentru a-şi face o idee despre fondurile care ar trebui alocate în acest an în vederea reabilitării.

Cei doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au mers şi în oraşul Târgu Lăpuş, unde spitalul este încă în construcţie şi unde au vrut să vadă care este evoluţia investiţiei. Ministrul Sănătăţii a dat asigurări administraţiei spitalului că va fi cel care va sprijini finalizarea lucrărilor, iar asta pe principiul ca tot ceea ce este început e bine să fie terminat.

Ministrul Sănătăţii a spus, în discuţiile avute cu medicii şi directorii spitalelor din Maramureş, că spitalele mici, care au în atenţie mai mult cazuri sociale decât cazuri de urgenţă, vor fi transformate pe viitor în aşa-numite centre medico-sociale, schimbându-şi statul de funcţionare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul SMURD Baia Mare, 8 ian /Agerpres/ - Serviciul SMURD Maramureş a fost inaugurat, vineri, în prezenţa ministrului sănătăţii, Attila Cseke şi a secretarului de stat Raed Arafat.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: Vaccinul antigripal pentru adolescenţi, gata la sfârşitul lunii ianuarie Baia Mare, 8 ian /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că vaccinul antigripal destinat adolescenţilor va deveni utilizabil cel mai târziu la sfârşitul lunii ianuarie.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...