Cele mai citite
 


Peste 5.000 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în Bucureşti
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Un număr de peste 5.000 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în Bucureşti, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Au fost deschise noi centre în cursul zilei de sâmbătă la Spitalul Colentina, Spitalul de Boli de Ochi, alături de Institutul 'Matei Balş', iar de luni de la ora 11,00 la Institutul Clinic Fundeni. La Institutul Clinic Fundeni a început vaccinarea în cursul zilei de sâmbătă atât pentru personal şi pentru vizitatori.
Oamenii aflaţi la coadă au spus că au venit să se vaccineze acum pentru că li s-a făcut frică din cauză că au observat că sunt multe decese cauzate de acest virus.
Secretarul de stat a apreciat faptul că populaţia a înţeles faptul că şi acum să vină să se vaccineze. Între orele 13,00 şi 5 dimineaţa la Spitalul Colentina s-au vaccinat aproximativ 1.700 de persoane.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a spus că vaccinarea se adresează persoanelor peste 16 ani, persoanelor cu boli cronice şi femeilor gravide după luna a cincea.
Medicul a subliniat că în legătură cu valurile de gripă se aşteaptă o creştere până în a doua parte a lunii ianuarie, după care o descreştere, şi iarăşi un val în toamna şi iarna anului 2010.
Vaccinul are valabilitate doi ani, iar în România încă nu au apărut mutaţii ale virusului. O atenţie deosebită trebuie să acorde vaccinării persoanele tinere pentru că s-a observat că persoanele de vârstă activă sunt mai afectate. În ceea ce priveşte deschiderea altor centre, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a spus că Primăria Capitalei intenţionează să facă acest lucru. Secretarul de stat a sugerat ca aceste centre să se deschidă la camerele de gardă ale spitatelor aflate în subordinea Primăriei şi nu în Pasajul de la Universitate.
Directorul Administraţiei spitalelor din Primărie, dr. Marius Savu, a făcut apel la părinţi să nu trimită copii răciţi la şcoală în această perioadă şi a menţionat că medicii de familie trebuie să-ţi preia această atribuţie de a vaccina persoanele aflate pe listele lor de aşteptare pentru a evita cozile care s-au făcut în ultimele zile la spitale.
Campania de vaccinare a început la sfârşitul lunii noiembrie, dar pentru că au fost foarte multe controverse oamenii nu au venit să se vaccineze.
Specialiştii au atras atenţia încă de atunci că acest virus nu este unul obişnuit, este agresiv şi dă complicaţii care pot duce la deces mai ales la persoanele active cum de altfel s-a observat în celelalte ţări afectate de pandemie. AGERPRES/
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii si virozele respiratorii Printre persoanele cele mai vulnerabile la gripa se numara si copiii. Medicii recomanda vaccinarea antigripala incepand de la vârsta de sase luni, insa cu anumite recomandari. Multi parinti se tem ca in aceasta perioada rece copiii lor s-ar putea imbolnavi de o simpla raceala sau, mai grav, ar putea...
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Rafila: 12 cazuri de gripă diagnosticate până în prezent la nivel naţional, majoritatea cu AH1N1 Până în prezent, 12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel naţional, a declarat marţi, la Institutul "Matei Balş", preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.
Gripa, o boală invariabilă provocată de un virus variabil Gripa este o boală infecţioasă şi contagioasă, respiratorie acută, cu debut imediat şi provocată de virusul gripei. Este însoţită de febră mare, dureri generalizate şi tuse. Dacă evoluează în mod favorabil, aceste simptome nu durează mai mult de patru zile însă prelungirea febrei, peste această perioadă...
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015