Cele mai citite
 


Bugetul MS şi cel al Fondului unic naţional de asigurări sociale, aprobate în unanimitate
sâmbătă, 9 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2010, în valoare de 4,191 miliarde de lei, în creştere cu 6,06% faţă de execuţia preliminară pentru anul 2009 (3,952 miliarde de lei) a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de membrii comisiilor pentru buget-finanţe din Parlament.
Din totalul sumei, 2,263 miliarde de lei provin de la bugetul de stat, 1,884 miliarde de lei reprezintă venituri proprii, iar 44,099 milioane de lei sunt fonduri externe nerambursabile destinate serviciilor publice descentralizate.
Membrii celor două comisii de specialitate au aprobat cinci amendamente propuse de deputatul UDMR Petru Lakatos privind redistribuirea anumitor sume. Astfel, se va suplimenta capitolul Bunuri şi Servicii la titlul Medicamente cu suma de 32.800 mii lei prin redistribuirea respectivei sume de la titlul Maşini, echipamente şi mijloace de transport în vederea 'asigurării necesarului de medicamente pentru derularea programelor de sănătate, îndeosebi pentru vaccinul pandemic şoi medicamente antivirale pentru intervenţia în pandemia de gripă'. Tot de la titlul Maşini va fi redistribuită suma de 7.000 lei pentru suplimentarea titlul privind aparatura medicală şi echipamentele de comunicaţii în urgenţă.
De asemenea, va fi suplimentat cu suma de 61.814 mii lei capitolulul oprivind reparaţiile capitale la spitale, suma fiind alocată prin redistribuirea banilor de la titlul Maşini. Se redistribuie de la titlul fonduri de premii suma de 486 mii lei astfel că salariile de merit vor fi suplimentate cu 20 mii lei, indemnizaţiile de conducere 100 mii lei, sporurile de vechime cu 150 mii lei, sporurile pentru condiţii de muncă cu 100 mii lei, tichetele de masă cu 66 mii lei, iar suma de 50 mii lei va fi alocată capitolului 'alte sporuri'.
Titlul Maşini, echipamente şi mijloace de transport va fi suplimentat cu 3.000 mii lei, prin redistribuirea sumei de la titlul privind cheltuielile de expertiză proiect şi execuţie privind consolidările.
Totodată, se suplimentează titlul 'Transferuri între unităţi ale administraţiei publice' cu suma de 428.989 mii lei, din care alin. 'Transferuri din bugetul de stat către bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate' va fi suplimentat cu 339.952 mii lei pentru programele de sănătate.
Bugetul de stat pe 2010 a fost proiectat cu un deficit de 35,024 miliarde lei, pe fondul unor venituri bugetare anticipate de 66,654 miliarde lei şi al unor cheltuieli bugetare de 101,678 miliarde lei.
Tot în şedinţa de sâmbătă a fost aprobat, în unanimitate, şi bugetul Fondului unic naţional de asigurări de sănătate.
Membrii comisiilor de specialitate din Parlament au adoptat un amendament propus de deputatul UDMR Petru Lakatos, prin care cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital ale bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate vor putea depăşi plafonul de 3% din sumele colectate cu cheltuielile aferente implementării cardului naţional.
Astfel, în anul 2010 chetuielile de administrare, funcţionare şi de capital sunt mai mari decât în anul 2009, întrucât sunt cuprinse şi sume aferente cardului european şi cardului naţional, prevăzute a se suporta din bugetul Fondului naţional de asigurări sociale de sănătate, conform prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cameră: Raport de respingere pentru ordonanţa privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări de sănătate Comisiile de muncă şi de sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat luni raport de respingere în cazul ordonanţei de urgenţă privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
Proiect Legea Sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.